25
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Het slimste mobiliteitsconcept komt van smart

smart introduceert smart switchlease, een slim én voordelig mobiliteitsconcept. De basis ervan is simpel: compact en milieuvriendelijk rijden als het kan en een grote auto ‘pakken’ als het nodig is. Voor het dagelijkse woon-werkverkeer en privé-gebruik krijgt de berijd(st)er een zuinige smart fortwo micro hybrid drive met slechts 14% bijtelling, maar voor vakanties en weekendjes weg kan hij/zij gebruik maken van een auto naar keuze uit het uitgebreide wagenpark van Hertz.

smart switchlease komt voort uit enkele objectieve observaties. Ten eerste bedraagt de gemiddelde bezettingsgraad van een auto 1,2 personen. Ten tweede staan auto’s 90% van de tijd stil. En ten derde: een groot deel van het stadsverkeer wordt veroorzaakt door auto’s die op weg zijn naar een moeilijk te vinden parkeerplaats. Dat betekent dat vrijwel al het woon-werkverkeer gebeurt met auto’s die daarvoor eigenlijk te groot en (dus) te duur zijn. Bovendien is de fiscale bijtelling voor ‘auto’s van de zaak’ verhoogd van 22 naar 25% (een stijging van meer dan 10%). Dit maakt een al inefficiënte manier van vervoer ook nog eens extra duur. smart switchlease biedt daarentegen een efficiënte manier van mobiliteit, zonder voorbij te gaan aan de momenten dat er wel veel ruimte nodig is. Een belangrijk onderdeel ervan is namelijk dat er voor bepaalde momenten en periodes, zoals vakanties, een grote(re) auto beschikbaar is. Daarbij kan de klant kiezen uit diverse autocategorieën – smart switchlease is immers een dienst op maat.

Afrekenen met pijnpunten
smart switchlease maakt het gebruik naast woon-werkverkeer efficiënter zonder dat er op het gebied van privégebruik concessies gedaan hoeven worden. In deze constructie krijgt de berijd(st)er van de leaseauto een compacte en zuinige smart fortwo micro hybrid drive (mhd). Deze auto voldoet in vrijwel alle omstandigheden aan alle (ruimte)eisen voor vlot en comfortabel vervoer.

Hij biedt volop ruimte en comfort voor twee en geen andere auto is zó makkelijk te parkeren. Het voordeel zit echter nog dieper. De scherpe aanschafprijs heeft van zichzelf al een gunstige invloed op de fiscale bijtelling en aangezien de smart mhd ook nog eens over een uitstoot van slechts 103 g/km CO2 beschikt, valt hij bovendien in het speciale 14-procents bijtellingsregeling. Wie via smart switchlease een smart fortwo mhd passion ook privé gaat rijden en in het 42%-belastingtarief valt, betaalt op basis van de maandelijkse bijtelling (€ 160) uiteindelijk € 67 netto per maand aan belasting. Bij een compacte middenklasser van € 25.000 is dat al € 219 per maand en voor een populaire zakensedan van € 35.000 komt dat op € 306 per maand. Dat zijn dus al honderden euro’s voordeel voor de berijder. Ook de werkgever ziet het voordeel terug in de gunstige leaseprijs. De smart fortwo micro hybrid drive heeft een vanaf-leaseprijs van € 280, terwijl voor de eerder aangehaalde compacte middenklasser en de zakensedan leaseprijzen vanaf € 640 en € 760 per maand gelden. En dan gaat de smart ook nog eens bijzonder zuinig met brandstof om…

Groot of groter – op afroep
Het grote voordeel van smart switchlease is dat er op momenten dat het nodig is een grote(re) auto klaar staat. In de smart switchlease-constructie, die tot stand is gekomen met Hertz en DaimlerChrysler Financial Services, zijn daarvoor drie pakketten opgenomen. In principe is het complete aanbod van Hertz beschikbaar: van compacte middenklasser, via zakensedan tot en met MPV – uiteraard staat ook de Mercedes-Benz B-Klasse of de nieuwe C-Klasse klaar.

Het voordeel van de samenwerking met Hertz is dat het gewenste type auto altijd beschikbaar is. Afhankelijk van het gekozen pakket* en de auto geldt een vaste prijs die bovenop het maandelijkse leasebedrag van de smart fortwo micro hybrid drive komt.

Kortom: smart switchlease gaat veel verder dan een traditioneel leasecontract: het is een intelligent mobiliteitsconcept dat persoonlijk vervoer efficiënter, flexibeler, voordeliger én schoner maakt. smart switchlease is af te sluiten via de officiële smart-dealers in Nederland.

*Pakketten smart switchlease

                                               Pakket 1          Pakket 2           Pakket 3
Compacte Klasse             € 55                   € 60                   € 75
Middenklasse                    € 65                   € 75                   € 90
Premium middenklasse € 95                   € 100                 € 125
Midi-MPV                            € 70                   € 75                    € 95
MPV                                     € 125                 € 140                 € 170
Premium                            € 120                 € 130                 € 170

Pakket 1:
2 weken en 4 weekenden
Pakket 2:  20 aanééngesloten dagen
Pakket 3:  3 aanééngesloten weken + 1 aanééngesloten week + 2 weekenden