01
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Het laatste nieuws over de C-Klasse: Mercedes-Benz C-Klasse ‘Edition C’

Met de ‘Edition C’ introduceert Mercedes‑Benz een extra sportieve en stijlvolle versie van de C‑Klasse Limousine-, Estate- en Coupé-modellen. Ze kenmerken zich door een uitgebreide uitrusting, een interieur dat is uitgevoerd met hoogwaardige materialen en een dynamische verschijning.

Een exclusieve radiatorgrille met zwarte, high-gloss lamellen en chromen trim, geflankeerd door zwart afgewerkte koplamphuizen, benadrukken overduidelijk de speciale status en het individuele karakter van de ‘Edition C’-modellen. De ‘Edition C’ Coupé is direct herkenbaar aan de AMG vóór- en achterskirts en dorpelverbreders, terwijl de Limousine- en Estate-modellen gecombineerd kunnen worden met de AVANTGARDE-uitrusting. Andere voorzieningen van de ‘Edition C’ zijn de verchroomde uitlaatpijpen en een ‘Edition C’ embleem op het voorspatbord.

De Limousine en Estate hebben vijfspaaks lichtmetalen wielen in de afmeting 7,5 x 17, uitgevoerd in hoogglanzend zwart, met vóór en achter 225/45 R 17 banden. Op de Coupé alsmede de Limousine- en Estate-modellen in AVANTGARDE-uitrusting zijn achter 8,5 x 17 velgen met banden in de maat 245/40 R 17 gemonteerd. Wielen in de afmeting 8 x 18 (vóór) met 225/40 R 18 banden en 8,5 x 180 (achter) met 255/35 R18 banden zijn optioneel voor alle ‘Edition C’-modellen leverbaar.

Interieur: sportief en ongekend stijlvol

Attractieve materialen, stijlvolle details en een hoogwaardige uitrusting benadrukken het bijzondere karakter van het interieur. Tot de opvallende onderdelen van het interieur behoren sportstoelen met handgemaakt ARTICO leer/ zwart DINAMICA microvezel (AMG-sportstoelen in de Coupé) met two-tone contrasterende stiksels in blauw/alpaca grijs, en een afwerking met donker aluminium.

Het driespaaks multifunctionele sportstuur is afgewerkt met nappaleer en het multifunctionele kleurendisplay, met ATTENTION ASSIST, is 11,4 cm groot. Ook versnellingspook en de met DINAMICA microvezel afgewerkte deurpanelen hebben contrasterende stiksels en zorgen voor een sportieve uitstraling. Net zoals de velours vloermatten en de zwarte hemelbekleding. De rugleuning van de achterstoelen kan neergeklapt worden voor het vervoer van grotere objecten.

De C-Klasse ‘Edition C’ is verkrijgbaar vanaf € 37.601 (Estate: € 39.522), terwijl de C-Klasse Coupé in ‘Edition C’-uitvoering leverbaar is vanaf € 40.061 (prijzen inclusief BTW en BPM).