11
april
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Henk Schavemaker neemt de eerste Actros ‘Black Edition‘ in ontvangst

  • Primeur van sterkste Actros aller tijden met 612 pk

  • Henk Schavemaker neemt de eerste Actros ‘Black Edition‘ in ontvangst

  • Zeer exclusief dankzij bijzondere uitrusting, fantastisch design en uitzonderlijke prestaties

De eerste Mercedes-Benz Actros 1861 LS ‘Black Edition’ is inmiddels op feestelijke wijze in gebruik genomen door Henk Schavemaker. Hiermee heeft de oprichter van de gelijknamige transportgroep met vestigingen in Beverwijk, Breda, Maastricht en Wroclaw (Polen) de primeur in Nederland van de sterkste Actros aller tijden. De Actros ‘Black Edition’ is voorzien van een 15,9 liter grote V8 turbodieselmotor die een vermogen heeft van maar liefst 612 pk en een maximaal koppel levert van 2.700 Nm. Met deze absolute recordwaarden is deze bijzondere truck niet alleen het vlaggenschip van Mercedes-Benz, maar gelijk ook de sterkste in serie geproduceerde truck van Europa.

Het begon tijdens de Mercedes-Benz TransportShow in Utrecht waar de Actros ‘Black Edition’ voor het eerst aan het Nederlandse publiek werd getoond. Henk Schavemaker was, evenals alle bezoekers van dit evenement, direct enthousiast over dit exclusieve topmodel, dat door de Nederlandse ontwerper Bertrand Jansen is ontwikkeld.

Henk Schavemaker vertelt: “Het exclusieve, prachtige design sprak me direct aan. Deze Actros is voorzien van alle denkbare luxe en comfort die je maar kunt wensen. De perfecte uitrusting en uitstraling van de Megaspace cabine in combinatie met de fantastische prestaties gaf gelijk aan dat we hier te maken hadden met een zeer exclusief model. Toen ik ook nog eens hoorde dat de ‘Black Edition’ in een gelimiteerde oplage van 250 exemplaren verschijnt, heb ik geen seconde meer getwijfeld en ben ik direct naar onze Mercedes-Benz dealer Rüttchen Bedrijfswagens Breda gegaan.

Exclusiviteit is het uitgangspunt van de Actros ‘Black Edition’. De nieuwe, exclusief voor de ‘Black Edition’ gevormde grille kenmerkt zich door bijzonder krachtig werkende lamellen en door de vormgeving van de Mercedes-Benz ster. Verder is de voorzijde van de truck voorzien van een aantal functionele designelementen, zoals een fijnmazig rooster in edelstaal-uitvoering in de spoiler en onder de grille.

Het spiegelhuis van de buitenspiegels van de Actros ‘Black Edition’ is voorzien van een chromen behuizing en de nieuwe zij-skirts zijn ook afgewerkt met een edelstalen ‘Black Edition’ logo. De chroomaccenten op de zonneklep, de koplampen, op de grille en in de deur vervolmaken dit bijzondere model.

Binnen in de royale cabine wordt de exclusieve uitstraling voortgezet. De uitrusting van de cabine maakt veel indruk dankzij het zwarte esdoornhout in het dashboard, in de middelconsole en in de Telligent-schakelpook. Een nieuw vormgegeven lederen stuurwiel, exclusieve stoelbekleding in leer met stoere siernaden en de met leer beklede deurbekleding onderstrepen het buitengewone fraaie design.