14
juli
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Henk Jansen gehuldigd als Kilometermiljonair

Henk Jansen werd onlangs door Ben Jansen, geen familie maar wel de algemeen directeur van Mercedes-Benz Technical Center Nederland BV in Nijkerk, gehuldigd als Kilometermiljonair. Henk heeft met zijn vaste truck, een Mercedes-Benz Actros 1835 Lowliner, in 12 jaar tijd meer dan een miljioen kilometer gereden.

Henk Jansen (52) is ruim dertig jaar chauffeur en al bijna 13 jaar werkzaam bij het Mercedes-Benz Technical Center in Nijkerk. Het Mercedes-Benz Technical Center past voertuigen aan conform de wens van de klant zodat deze ingezet kunnen worden voor specifieke doeleinden. Deze wijzingen aan het voertuig zijn vaak af fabriek niet leverbaar. Henk Jansen transporteert zowel luxe personenauto’s als bestel- en vrachtwagens van en naar de Mercedes-Benz dealerbedrijven, carrosseriebedrijven en grote ondernemingen. Hiervoor maakt hij gebruik van een Mercedes-Benz Actros 1835 Lowliner. Inmiddels heeft Henk maar liefst meer dan een miljoen kilometers op de teller gezet en daarvoor ontving hij een Mercedes-Benz Kilometermiljonairsonderscheiding uit handen van Ben Jansen, algemeen directeur van het Mercedes-Benz Technical Center.

Blij verrast

Naast een fraaie oorkonde kreeg Henk ook een gouden Mercedes-Benz miljonairsspeld en een gouden kentekenplaat. De trotse chauffeur was zichtbaar verrast: “Hartstikke leuk dat ik hiervoor zo in het zonnetje word gezet!” De enthousiaste Henk is ook nog altijd zeer content met zijn Mercedes-Benz Actros: “Hij rijdt gewoon goed. De Actros stuurt geweldig strak en heeft me nog nooit in de steek gelaten.”

Kilometermiljonairs

Mercedes-Benz is trots op zijn trouwe ambassadeurs en huldigt daarom de Mercedes-Benz Kilometermiljonairs. Het Kilometermiljonairsprogramma is speciaal opgericht voor iedereen die meer dan een miljoen kilometer met hetzelfde voertuig heeft gereden of meer dan tien jaar aaneengesloten met de zelfde Mercedes-Benz personenauto, bestel- of vrachtwagen heeft gereden.