24
september
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Grote order voor distributiespecialist: 32 Mercedes-Benz bedrijfswagens voor Trans-o-flex

Logistiek dienstverlener Trans-o-flex uit Dordrecht heeft in de voorbije maanden maar liefst 32 nieuwe Mercedes-Benz bedrijfswagens in gebruik genomen. De Sprinters, Axor bakwagens en Actros trekkers worden ingezet voor hoogwaardige distributie binnen Nederland en heel Europa.

Trans-o-flex

De Europese distributiespecialist Trans-o-flex verzorgt het transport voor een aantal specifieke branches zoals de farmaceutische industrie, de healthcare industrie, de consumenten elektronica en de home entertainment sector. Binnen heel Europa worden hoogwaardige distributieoplossingen geboden voor klanten die net iets meer verlangen dan standaard transport. Trans-o-flex levert overnight, innight en dedicated oplossingen. Bovendien wordt veel toegevoegde waarde geboden met het vervoer in meervoudig bruikbare kratten, het combineren van goederenstromen en het verzorgen van retoursystemen. Voor al haar diensten maakt Trans-o-flex gebruik van een 85 eenheden tellend wagenpark waarvan er 51 bestelwagens en 11 trucks van Mercedes-Benz zijn.

Beste aanbod

Het aandeel Mercedes-Benz in het wagenpark van Trans-o-flex neemt steeds verder toe. Voorafgaand aan de aanschaf van nieuwe voertuigen wordt altijd een zorgvuldige inventarisatie onder verschillende merken gemaakt. In de praktijk blijkt Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Hogenbirk uit Dordrecht vaak de beste papieren te hebben. De Mercedes-Benz bestelwagens en trucks worden als zeer betrouwbaar ervaren en vallen op door een aantrekkelijk lage kilometerkostprijs. Daarnaast past naar eigen zeggen het imago van Mercedes-Benz goed bij Trans-o-flex. “Wij zijn een Mercedes-Benz bedrijf,” aldus Erik Steffers van Trans-o-flex. We zijn degelijk, hechten veel waarde aan kwaliteit en klanten kunnen op ons bouwen.” Niet alleen de degelijke producteigenschappen passen goed in het scenario van Trans-o-flex, ook de aanvullende diensten van Mercedes-Benz CharterWay en de service van bedrijfswagendealer Hogenbirk. De ruime openingstijden van de werkplaats worden bij onverhoopte reparatiewerkzaamheden of periodiek onderhoud als een groot voordeel ervaren.

32 x Mercedes-Benz

Na een zorgvuldige inventarisatie werden ter vervanging en uitbreiding van het wagenpark maar liefst 32 Mercedes-Benz bedrijfswagens aangeschaft. 25 Sprinter bestelwagens van het type 311 CDI zijn in de verlengde en verhoogde variant geleverd om het laadvolume te vergroten. Het transport voor de farmaceutische en healthcare industrie is vaak niet bijzonder zwaar waardoor met deze uitvoering meer meegenomen kan worden. Trans-o-flex is zeer te spreken over het hang - en sluitwerk van de Sprinters. Gemiddeld gaat de achterdeur 120 keer per dag open en dicht en de ervaring leert dat het hang en sluitwerk van Mercedes-Benz veruit het langst meegaat. Naast de bestelwagens werden ook drie Axor bakwagens van het type 1824 L met Mercedes PowerShift automaat gekocht. Deze worden met name gebruikt voor de stadsdistributie. De vier Actros 1836 LS trekkers rijden met 13,60 meter lange trailers door heel Europa. De Actros cabine en de PowerShift automaat bieden veel comfort voor de chauffeur. Om de luchtweerstand nog beter langs de Actros te geleiden, zijn alle vier trekkers uitgerust met een aerodynamicapakket.