05
september
2019
|
09:22
Europe/Amsterdam

Grootste Europese vloot elektrische Vito Tourers voor Willemsen-de Koning

Bekijk 80 eVito's voor Willemsen-de Koning-korte film
80 eVito's voor Willemsen-de Koning-korte film
Bekijk 80 eVito's voor Willemsen-de Koning
80 eVito's voor Willemsen-de Koning

Mercedes-Benz Vans, Wensink Automotive en Willemsen-de Koning hebben een overeenkomst getekend voor de levering van maar liefst 80 eVito Tourers. Het is daarmee de eerste grote vloot van volledig elektrisch aangedreven personenvervoerbussen van het merk in Europa. De eVito Tourers worden ingezet voor groepsvervoer in onder andere Utrecht en Rotterdam. De vloot is financieel ondergebracht bij Mercedes-Benz Financial Services.

Met de vloot van 80 elektrisch aangedreven Vito’s levert Willemsen-de Koning, specialist in groepsvervoer, een substantiële bijdrage aan onder meer de ambitieuze doelstellingen van Utrecht om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Deze eerste serie van emissievrije eVito’s gaat in en rond de Domstad leerlingen van en naar school te brengen. Die kilometers werden voorheen gemaakt in voertuigen met een verbrandingsmotor. Utrecht is een van de gebieden met de hoogste dichtheid aan laadpunten, waardoor de komst van deze vloot naar de regio een perfecte match is.

eVito

De eVito is het eerste volledig elektrische voertuig in het aanbod van Mercedes-Benz Vans. Deze emissievrije Vito is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft tot 160 kilometer volgens de NEDC-testmethodiek. De elektrische aandrijflijn heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. Of de eVito nu personen of vracht vervoert, hij is bij uitstek geschikt voor toepassingen in een stedelijke omgeving. Met zijn schone technologie, concurrerende operationele kosten en vertrouwde Vito-kwaliteiten is de eVito Tourer voor Willemsen-de Koning dan ook de logische keuze voor leerlingenvervoer.

Van ProCenters

Een andere reden voor Willemsen-de Koning om te kiezen voor de eVito is de dienstverlening van de bewezen en geprezen Mercedes-Benz Van ProCenters, waaronder Wensink Automotive. De gespecialiseerde mobiliteitscentra, die op elk gebied de beste expertise in bestelwagens en groepsvervoer bieden, zijn belangrijke partners bij het succesvol inzetten van de volledig elektrische personenvervoerbussen. Ook zal er onder meer een training georganiseerd worden om de chauffeurs van Willemsen-de Koning te helpen optimaal gebruik te maken van de verschillende rijprogramma’s. Dit met als doel de energieterugwinningstechnologie maximaal te benutten en daarmee de actieradius te optimaliseren.

Mercedes PRO

Mercedes-Benz biedt met Mercedes PRO nieuwe mogelijkheden op het gebied van vloot- en voertuigmanagement. Door innovatieve connectiviteitsoplossingen kan de eVito niet alleen veel effectiever en efficiënter worden ingezet, maar wordt ook de vlootadministratie een stuk eenvoudiger. Alle connectiviteitsservices zijn gegroepeerd onder de noemer Mercedes PRO connect. Deze webdienst stelt de vlootmanager in verbinding met alle voertuigen en chauffeurs. Hij of zij kan bijvoorbeeld voertuiginformatie opvragen, zoals de locatie, de status van de batterij en de onderhoudsinterval. Mercedes PRO connect is modulair en flexibel. Vlootmanagers kunnen precies die functies kiezen die hun werk en dat van hun chauffeurs gemakkelijker maken.

Willemsen-de Koning

Willemsen-de Koning behoort met een vloot van circa 2.000 voertuigen tot de top van de bedrijven in Nederland op gebied van regie en uitvoering van kleinschalig personenvervoer. De onderneming is gespecialiseerd in (regio)taxi-, leerlingen- en personenvervoer voor publieke opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies en (zorg)instellingen. Duurzame innovatie is voor het bedrijf altijd al een speerpunt geweest, de eerdere grootschalige inzet van voertuigen op duurzame brandstoffen, zoals GroenGas, getuigd daarvan. Willemsen-de Koning is in haar voortrekkersrol verheugd over de samenwerking met Mercedes-Benz en de partners. Gerhard Breedveld, operationeel directeur van Willemsen-de Koning: “Met de inzet van de eVito in het leerlingenvervoer gaat we een volgende fase in. Een uitdaging die wij graag aangaan en wat gaat resulteren in een duidelijk beeld over de TCO en de operationele inzet van elektrische voertuigen in het groeps- en leerlingenvervoer in Nederland. Wij zijn trots hiermee bij te kunnen dragen aan een beter luchtklimaat in onze binnensteden.”

De 80 Mercedes-Benz eVito Tourers zijn sinds deze week ingezet bij de start van het nieuwe schooljaar.