12
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Groot feest voor kleine smart

Van 23 t/m 25 augustus 2013 ontmoeten de leden van de smart fan community elkaar aan de zuidelijke oever van het Vierwoudstedenmeer om deel te nemen aan het smart times evenement. In Buochs-Luzern worden duizenden smart-fans met hun individueel vormgegeven of exotisch omgebouwde smarts verwacht. Dit jaar staat 's werelds grootste fanbijeenkomst van het merk helemaal in het teken van elektromobiliteit. Voor het trendy merk is elektrisch rijden nu al realiteit: 100 procent rijplezier met 0 emissie. Andere highlights zijn de festiviteiten ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de smart roadster. 

De organisatoren bieden de deelnemers een afwisselend programma met trendy sporten, excursies in de Alpen, live muziek en interessante gesprekken met designers, tuners en experts. Ook de kleine gasten worden niet vergeten: samen met Genius – de jonge kennis-community van Daimler en de universiteit van Zürich - is voor de kinderen en de jeugd een informatief entertainmentprogramma samengesteld dat kennisoverdracht met plezier verbindt. Het aanbod wordt afgerond met proefritten met de smart ebike, de smart fortwo electric drive en andere smart-modellen. 

Het programma van ‘smart times 13’
Vrijdag 23 augustus: excursie ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de smart roadster en openingsparty
Op de eerste dag viert smart het tienjarig bestaan van de roadster. De eigenaren van de kleine cult-auto wacht een dag vol met verrassingen en kleine geschenken. De grote verjaardagsexcursie gaat van Luzern naar het idyllische bergdorp Engelberg. 's Avonds volgt de officiële openingsparty voor de smart-fans. 

Zaterdag 24 augustus: car contest, autocorso en smart times parade
Exact om 13:30 uur wordt het startschot gelost voor de smart times parade, het langste smart autocorso ter wereld. Langs de route vindt op het centrale plein van de gemeente Emmetten het corsofeest plaats. Onder het genot van live muziek en typisch Zwitserse culinaire specialiteiten kunnen toeschouwers en deelnemers kijken naar de smart parade. 's Avonds nodigt smart de deelnemers uit voor de huldiging van de winnaar van de car contest en het aansluitende feest met live muziek. Tijdens de party besluit de smart community over de locatie voor 'smart times 14'.