28
april
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Groen wagenparkbeheer van LeasePlan: directie in milieuvriendelijke smart fortwo micro hybrid drive

Directievoorzitter Berno Kleinherenbrink van LeasePlan heeft een nieuwe smart fortwo micro hybrid drive (mhd) in ontvangst genomen. De directieleden van de grootste leasemaatschappij van Nederland gaan deze milieuvriendelijke smart inzetten voor eigen vervoer, bijvoorbeeld van en naar het station. Zij doen dat onder het motto ‘milieubewust handelen begint bij de directie’.

LeasePlan is zich zeer bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu. Het bedrijf geeft middels diverse producten veel aandacht aan een ‘groen wagenparkbeheer’. Zo organiseert LeasePlan zuinigheids-rijtrainingen, promotieacties voor hybrideauto’s én voor de trein en laat de leasemaatschappij bossen aanplanten ter compensatie van de CO2-uitstoot. LeasePlan is dus continu op zoek naar mobiliteitsoplossingen om die uitstoot terug te dringen en promoot zuinige auto’s met een A-label bij haar klanten, zoals de smart.

Geen onnodig brandstofverbruik

De zuinige smart fortwo micro hybrid drive sluit goed aan bij nieuwe mobiliteitsconcepten van LeasePlan. Wanneer de bestuurder remt en de snelheid van de fortwo mhd onder de acht km/u komt, dan schakelt de motor zichzelf automatisch uit. Normaal gesproken zou de motor nog lopen en zo nog onnodig brandstof verbruiken. Als de bestuurder de rem loslaat, start de motor vanzelf en is de rit zonder merkbare vertraging te vervolgen.

In combinatie met de iets aangepaste overbrengingsverhoudingen van de standaard automatische transmissie zorgt de start-stop automaat voor liefst acht procent minder brandstofverbruik. Dat wordt met 0,4 liter per 100 km teruggebracht van 4,7 tot 4,3 liter. Ook de uitstoot van CO2 daalt hiedoor, en wel van 112 gram per kilometer tot 103 gram per kilometer.


Internet

Volgens directievoorzitter Kleinherenbrink vinden zijn klanten niet alleen de kleur belangrijk, maar in toenemende mate ook het energielabel en de CO2 uitstoot. Daarom kunnen alle klanten van LeasePlan vanaf begin april via internet hun nieuwe leaseauto kiezen aan de hand van de belangrijkste milieucriteria. De smart fortwo staat zeker hoog op de lijst.

Dat is niet alleen omdat de smart vriendelijk is voor het milieu. Voor de LeasePlan-klanten die de smart fortwo mhd zakelijk rijden, is dit model ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. Dankzij de zuinige en schone techniek van deze smart hoeft de zakelijker rijder namelijk slechts 14 procent van de toch al gunstige basisprijs van de fortwo mhd bij hun inkomen op te tellen.