04
april
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Goede voorbereiding op 24-uursrace Nürburgring-Nordschleife: Podiumplaats voor Jeroen Bleekemolen met Mercedes-Benz SLS AMG GT3

  • Drie Mercedes-Benz SLS AMG’s in de top 10 bij 165 teams

  • Snelste ronde voor Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG

  • Jeroen Bleekemolen: “Fantastische ervaring op prachtig circuit”

Jeroen Bleekemolen is met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse team Black Falcon Racing als derde geëindigd tijdens de 58e ADAC-Westfalenfahrt, de openingsrace van de Langstreckenmeisterschaft Nürburgring. Tijdens de eerste wedstrijd van het populaire lange-afstandskampioenschap, een race over vier uur op de 23 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife, stonden er vijf Mercedes-Benz SLS AMG’s aan de start. Samen met zijn Duitse teamgenoten Thomas Jäger, een vroegere DTM-coureur voor Mercedes-Benz, Kenneth Heyer en Jan Seyffarth reed Jeroen Bleekemolen een uitstekende wedstrijd, waarin het team niet alleen als best geklasseerde Mercedes-Benz-équipe op het podium eindigde, maar tevens de snelste ronde in de wedstrijd reed.

Jeroen Bleekemolen, de jongste telg uit de bekende Aerdenhoutse racefamilie, geldt als een enorm veelzijdig coureur. Hij reed ondermeer in de DTM en de

A1GP-serie en behaalde tevens tal van successen in merkencups en lange-afstandsraces, waaronder een klasse-overwinning tijdens de 24 Uur van Le Mans in 2008. Voor dit jaar omvat zijn racekalender zo’n 60 wedstrijden, verdeeld over ruim 40 weekeinden. “Racen op de Nordschleife van de Nürburgring is altijd iets speciaals”, vertelt Bleekemolen. “Ik heb één keer eerder aan de 24-uursrace deelgenomen, in 2003. Toen de vraag kwam of ik dit jaar bij Black Falcon met de Mercedes-Benz SLS AMG wilde rijden, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken!” Met de goede klassering in de race van afgelopen zaterdag heeft het Black Falcon-team aangetoond, tot de kanshebbers voor de lange-afstandsklassieker op 25 en 26 juni te behoren. “We konden het tempo goed bijhouden, de race verliep prima en het was een fantastische ervaring op een prachtig circuit”, aldus Jeroen Bleekemolen. “Maar een 24-uursrace is wel een heel ander verhaal, daarin kan altijd heel veel gebeuren.”

Tijdens de vier-uursrace van afgelopen zaterdag eindidgen drie Mercedes-Benz-teams in de top tien temidden van in totaal 165 deelnemende auto’s. Dat ook oudere Mercedes-Benz-raceauto’s nog uitstekend mee kunnen op de Nordschleife, bewezen vader en zoon Ralf en Andreas Schall en Michael Bäder: met hun Mercedes-Benz 190E, een voormalige DTM-auto, wonnen ze hun klasse en eindigden ze als 32e in het algemeen klassement.

Jeroen Bleekemolen is overigens niet de enige Nederlander die met een Mercedes-Benz SLS AMG racet: met een vergelijkbare auto rijdt Christiaan Frankenhout onder de vlag van het Heico-team in de Duitse ADAC GT Masters-serie, die tijdens het Paasweekeinde van start gaat op het circuit van Oschersleben. Ook voor Frankenhout staat de deelname aan de 24-uursrace op de Nürburgring gepland.