15
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Gelijktijdige lancering op autoshows in Los Angeles en Tokio: Dubbele wereldprimeur voor SLS AMG GT FINAL EDITION en S 65 AMG

Mercedes-AMG introduceert binnenkort gelijktijdig twee nieuwe AMG high-performance auto’s op twee internationale autoshows. De SLS AMG GT FINAL EDITION en de S 65 AMG krijgen beide hun wereldprimeur op de Los Angeles International Auto Show én de Tokyo Motor Show (van 20 november tot 1 december 2013).

Mercedes-AMG heeft van de 463 kW (630 pk) en 1.000 Nm sterke S 65 AMG, voorzien van de 6.0-liter V12 biturbomotor, recent al informatie vrijgegeven. Het nieuwe topmodel debuteert op 20 november aanstaande zowel op de autoshow in Los Angeles als op de Tokyo Motor Show. Hij krijgt gezelschap van nóg een wereldprimeur van Mercedes-AMG: de SLS AMG GT FINAL EDITION. 

Met de SLS AMG GT FINAL EDITION komt er een einde aan een indrukwekkend tijdperk. De FINAL EDITION, waarvan slechts 350 exemplaren zullen worden geproduceerd, vormt voor prospects de allerlaatste mogelijkheid om een SLS AMG te bestellen. 

De supersportwagen, voorzien van een achter de vooras gemonteerde 435 kW (591 pk) sterke AMG 6.3-liter V8, is het resultaat van een meer dan geslaagde combinatie van een uitzonderlijk design met exclusieve uitrustingsfeatures.  

Sinds zijn introductie in 2009 is de SLS AMG uitgegroeid tot een icoon voor het merk Mercedes-Benz en staat hij bij veel liefhebbers wereldwijd nog steeds hoog op de verlanglijst. Dankzij de grote variatie aan uitvoeringen – van de gullwing tot aan de roadster, de GT, de Black Series en de electric drive – én de successen die hij als GT3 in de autosport boekte, is de aantrekkingskracht van de SLS AMG nog groter geworden. Zo groot zelfs, dat de SLS AMG de status van legendarische droomauto inmiddels heeft bereikt.