30
mei
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

G-Klasse: the show goes on

Inmiddels 29 jaar jong is de G-Klasse verreweg de langst dienende modelreeks in het personenautoprogramma van Mercedes-Benz. Sterker nog, sinds 1886 ging nog nooit een Mercedes-Benz-model zo lang mee. Maar de G-Klasse, waarmee onder andere al de rally Parijs-Dakar werd gewonnen én de auto die de basis vormt voor de beroemde pausmobiel, blijft dankzij doordachte aanpassingen volop bij de tijd. Zo is de moderne klassieker ook nu weer verder verbeterd, waarbij de aanpassingen aan de buitenkant bewust beperkt zijn gehouden. Vernieuwingen zijn vooral te vinden in de telematica, terwijl de G 500 nu met een nieuwe 5,5 liter V8-motor met 285 kW/388 pk leverbaar is.

De meest actuele G-Klasse valt voor kenners aan de buitenkant op door de gewijzigde grille met drie lamellen. De G 500 beschikt bovendien over nieuw ontworpen 18 inch lichtmetalen velgen. De reeks omvat drie carrosserievarianten (Kort, Lang en Cabrio) en is naar keuze leverbaar met de zuinige en V6 CDI dieselmotor met 165 kW/224 pk of de nieuwe krachtige 5,5 liter V8-motor. Deze V8 geeft de G 500 sportwagenachtige prestaties; de acceleratie van 0 – 100 km/u bedraagt 5,9 seconden. De G 55 AMG kreeg meer vermogen en levert nu 373 kW/507 pk.

De G-Klasse beschikt nu ook over de nieuwe en gebruiksvriendelijke telematica. Standaard is een bluetooth-verbinding voor de mobiele telefoon aanwezig, als optie is een nieuwe media-interface leverbaar. In de G 320 CDI is het Audio 20 CD met CD-wisselaar voor zes CD’s, dubbele tuner, snelheidsafhankelijke volumeregeling en een toetsenbord standaard. De G 500-versies worden geleverd met het infotainmentsysteem COMAND APS met ingebouwde wisselaar voor zes DVD’s, harddisknavigatie met opslagfunctie voor de gereden route bij het verlaten van een gedigitaliseerd gebied en LINGUATRONIC spraakbesturing. Het systeem kan ook worden gecombineerd met een TV-ontvanger en een achteruitrijcamera. Als optie is het Harman Kardon® Logic7® surround-soundsysteem met twaalf luidsprekers en een vermogen van 450 Watt leverbaar. De G-Klasse is leverbaar vanaf € 105.930 (G 320 CDI Kort)