08
augustus
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Formule 3-coureur Renger van der Zande rijdt Mercedes-Benz C-Klasse

Komend weekeinde neemt hij het op het Belgische Circuit Zolder tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op tegen de beste Formule 3-coureurs van Europa. In de sterk bezette Formule 3 Euro Serie behaalde hij dit seizoen al twee overwinningen. En ook in het dagelijks verkeer is autocoureur Renger van der Zande vlot onderweg: sinds kort heeft de Nijmegenaar de beschikking over een Mercedes-Benz C 220 CDI AVANTGARDE met een AMG-pakket. “Zo kom ik comfortabel en veilig naar alle circuits”, aldus de rijder, die bezig is aan zijn tweede seizoen in de Formule 3 Euro Serie met het Italiaanse Prema Powerteam.

De 22-jarige Van der Zande geldt als een van de grote Nederlandse talenten in de autosport. In de Formule 3 heeft hij de beschikking over een Mercedes-Benz-motor, de sleutel tot succes in deze competitieve klasse. Zo werd bijvoorbeeld de huidige Vodafone McLaren-Mercedes-coureur Lewis Hamilton in 2005 kampioen in de Formule 3 Euro Serie met een Mercedes-Benz-motor. Evenals Hamilton destijds mag Van der Zande aanspraak maken op het predikaat van “Mercedes Junior-rijder”, waarvan er momenteel maar twee in de Euro Serie actief zijn. “Het is voor mij als opkomend coureur belangrijk dat zo’n grote en gerenommeerde fabrikant achter me staat”, zegt Van der Zande. “Bovendien vind ik Mercedes-Benz een van de mooiste merken die er zijn.”

Vorig jaar behaalde Van der Zande op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona zijn eerste overwinning in de Euro Serie. Dit seizoen eindigde hij al regelmatig op het podium, met als beste resultaten tot nu toe overwinningen op Hockenheim en voor eigen publiek op Circuit Park Zandvoort. “Renger ontwikkelt zich goed en snel en wij ondersteunen dit talent graag”, zegt Martin Hegeman, Divisiedirecteur Mercedes-Benz Cars van Mercedes-Benz Nederland.