29
oktober
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Flexibele inzet voor bepantserde bestelwagens: 45 Mercedes-Benz Vario’s voor G4S Cash Solutions

Afgelopen dinsdag (26 oktober) vond de feestelijke overdracht plaats van 45 Mercedes-Benz Vario’s aan G4S Cash Solutions. De marktleider op het gebied van waardetransport en beveiliging gaat deze bepantserde voertuigen inzetten voor zowel het reguliere waardetransport als voor ATM-servicing waarbij geldautomaten worden onderhouden en gevuld.

De 45 Mercedes-Benz Vario’s werden overgedragen aan Ab van Eck, operationeel directeur van G4S. Deze 7,5 tons voertuigen zijn uitermate geschikt om door de Franse Carrosseriebouwer Centigon nog verder aangepast te worden aan de specifieke inzet van de waardetransporteur. De links gestuurde en bepantserde Vario’s zijn voorzien van een biometrische sluis waar de transporteurs de geldwagens door kunnen verlaten. Hierdoor kunnen de medewerkers zowel waardetranssport, als ATM-servicingen uitvoeren. Dit leidt tot een sterk verbeterde efficiency van de inzet van mens en materieel.

G4S Cash Solutions

G4S Cash Solutions BV verzorgt en ontwikkelt nieuwe beveiligingsconcepten die marktpartijen zoals retailers en banken in staat stellen zorgeloos met cashgeld te werken. Het bedrijf is onderdeel van G4S, een onderneming die met 596.000 medewerkers in meer dan 110 landen wereldleider is in “Security Solutions”. Ook in Nederland heeft het bedrijf een zeer sterke marktpositie verworven. Voor de mobiliteit werkt G4S al meer dan tien jaar nauw samen met Merceds-Benz Nederland. Inmiddels zijn ruim 165 Mercedes-Benz voertuigen, waaronder de Vito, Vario, Sprinter, Atego en Actros, in het wagenpark opgenomen.