23
december
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Fascinerende verfijning: de nieuwe C-Klasse

 • Dynamischer uiterlijk; nieuw, nog hoogwaardiger interieur

 • Tot 31% zuiniger dan zijn voorganger: alle motoren met BlueEFFICIENCY-label

 • Nieuwe 7G-TRONIC PLUS met ECO Start/Stop-functie voor alle motoren beschikbaar

 • Acht nieuwe assistentiesystemen voor nog meer veiligheid

 • COMAND Online biedt snelle internetverbinding

 • Wereldwijd een succesnummer: meer dan één miljoen exemplaren gebouwd sinds maart 2007

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe C-Klasse. Hij is herkenbaar aan zijn nieuwe, dynamische front, de gewijzigde achterzijde en een nog hoogwaardiger interieur. De verfijning van de C-Klasse spitst zich ook toe op duurzaamheid. Dankzij diverse motorische aanpassingen en de inzet van de nieuwe 7G-TRONIC PLUS-transmissie met ECO Start/Stop-functie is de C-Klasse tot wel 31% zuiniger dan zijn voorganger. Door de beschikbaarheid van een groot aantal nieuwe assistentiesystemen behoudt de C-Klasse op het gebied van veiligheid zijn voorsprong. Ook op de digitale snelweg loopt de C-Klasse voorop: het nieuwe multimediasysteem COMAND Online biedt een snelle internetverbinding.

De C-Klasse is wereldwijd een succesnummer. Van de generatie die nu wordt afgelost, werden sinds maart 2007 ruim één miljoen exemplaren verkocht. Sinds de introductie van de 190-serie in 1982, verkocht Mercedes-Benz in dit segment al meer dan 8,5 miljoen auto’s. De nieuwe C-Klasse die komend voorjaar op de markt komt, is ten opzichte van zijn voorganger op meer dan 2.000 punten gewijzigd. 

Zichtbare dynamiek

In het frontaanzicht van de C-Klasse komt overduidelijk de nieuwe designtaal van Mercedes-Benz tot uiting. Niet alleen door de sterker aangezette grille, maar ook door vloeiende vorm van de koplampen. De aangepaste vormgeving van de bumpers maakt de C-Klasse optisch breder dan voorheen. Ook de LED-dagrijverlichting onderin de bumper draagt daaraan bij. De achterlichten maken eveneens gebruik van LED-technologie. En zo wordt de elegante dynamiek van de nieuwe C-Klasse op diverse manieren extra onderstreept. Zoals gebruikelijk bij Mercedes-Benz liggen vorm en functie nadrukkelijk in elkaars verlengde. Zo beschikken alle nieuwe C-Klasse modellen over een motorkap van gewichtsbesparend aluminium. Dit draagt evenals de Cw-waarde van slechts 0,26 bij aan de hoge mate van efficiency.

Compleet nieuw, hoogwaardig interieur

De nieuwe C-Klasse heeft een compleet nieuw interieur waarbij het centrale display nu in het instrumentenpaneel is geïntegreerd. De hoogwaardige afwerking wordt niet alleen duidelijk door de perfecte pasvorm, maar ook door het gebruik van zeer fraaie materialen. Vooral de oppervlaktestructuur van dashboardbekleding én bedieningselementen springt daarbij in het oog. Diverse afwerkingsdetails zoals de uitstroomopeningen van de ventilatie zijn bijvoorbeeld gegalvaniseerd. Het interieur van de nieuwe C-Klasse slaat ook een brug naar de nieuwe CLS. Zo beschikt de C-Klasse in Avantgarde-uitvoering over het multifunctionele sportstuur dat in de CLS zijn debuut maakte.

BlueEFFICIENCY: tot 31% zuiniger dan zijn voorganger

De efficiency van de nieuwe C-Klasse is naar een nog hoger niveau getild. Alle modellen (m.u.v. 4MATIC) beschikken voortaan bijvoorbeeld over een ECO Start/Stop-functie. Ook nieuw is de toepassing van de 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie. Deze nieuwste versie van de veelgeprezen zeventraps automatische versnellingsbak van Mercedes-Benz is nu voor vrijwel elk model binnen de reeks beschikbaar. Bij alle uitvoeringen is de eindoverbrenging aangepast. Ook dit heeft een gunstige uitwerking op het brandstofverbruik. Alle motoren van de C-Klasse dragen voortaan dan ook het BlueEFFICIENCY-label.

De C 350 BlueEFFICIENCY heeft op het gebied van brandstofverbruik de grootste sprong gemaakt. Hij beschikt over de nieuwe BlueDIRECT V6 benzinemotor die met een vermogen van 225 kW (306 pk) krachtiger is dan zijn voorganger (215 kW/292 pk), maar desondanks een gemiddeld verbruik van 6,8 l/100 km voor zich laat noteren. Daarmee is het nieuwe model maar liefst 31% (of 1,5 l/100 km) zuiniger dan de vorige C 350.

Zelfs de toch al zeer zuinige C 220 CDI BlueEFFICIENCY heeft op het gebied van brandstofverbruik een extra stap weten te maken. De nieuwe C 220 CDI BlueEFFICIENCY met zesversnellingsbak en ECO Start/Stop-functie is goed voor een gemiddelde van slechts 4,4 l/100 km.. De vorige C 220 CDI was goed voor een gemiddeld verbruik van 4,8 l/100 km. De C 220 CDI en C 250 CDI BlueEFFICIENCY met de nieuwe 7G TRONIC PLUS automatische transmissie en ECO Start/Stop-functie laten beide een gemiddelde van slechts 4,8 l/100 km optekenen. Diverse benzine- en dieseluitvoeringen van de nieuwe C-Klasse zijn ook leverbaar in combinatie met het geavanceerde 4MATIC permanente vierwielaandrijvingsysteem.

Effectieve assistentie

Voor de nieuwe C-Klasse is een groot aantal nieuwe assistentiesystemen beschikbaar. Daarmee vergroot hij zijn voorsprong op het gebied van veiligheid nog eens. De nieuwe assistentiesystemen werken met behulp van radar-, camera- en/of sensortechnologie. Deze systemen waarschuwen niet alleen voor (potentieel) gevaarlijke situaties, maar grijpen indien nodig ook actief in. Een greep uit nieuwe assistentiesystemen voor de C-Klasse: 

 • Adaptieve grootlichtassistent

 • Active Lane Keeping Assist

 • Active Blind Spot Assist

 • ATTENTION ASSIST

 • DISTRONIC PLUS

 • PRE-SAFE Brake

 • PARK ASSIST met PARKTRONIC

 • Speed Limit Assist 

Nog meer bedieningscomfort

In de nieuwe C-Klasse debuteert een compleet nieuwe telematicageneratie. Deze zal zijn weg ook naar andere Mercedes-Benz modellen vinden. Het nieuwe systeem blinkt uit in bedieningsgemak. De displays zijn groter en gegevens uit bijvoorbeeld het telefoonboek van een GSM-telefoon kunnen zeer eenvoudig worden overgebracht. Bovendien is het mogelijk om SMS-berichten via het centrale display weer te geven. Muziek kan draadloos via Bluetooth worden afgespeeld, maar het is ook mogelijk externe datadragers zoals MP3-spelers via een USB-aansluiting te koppelen.

Snelle connectiviteit

Het nieuwe multimediasysteem COMAND Online biedt de mogelijkheid van een internetverbinding. Deze maakt het mogelijk om (bij stilstand) te browsen op het internet. Diverse Mercedes-Benz Online diensten zijn ook tijdens het rijden beschikbaar. Hiermee is relevante informatie over bijvoorbeeld het weer of over speciale reisdoelen (via Google) snel op te halen. Het is ook mogelijk om routes die thuis via Google Maps zijn gedownload in het navigatiesysteem van de C-Klasse in te voeren.

De afleesbaarheid van het navigatiedisplay is verder verbeterd dankzij 3D-technologie en de grafische weergave van bijvoorbeeld steden. Ook nieuw is de mogelijkheid om een gereden route (inclusief tussenstops) op te slaan. Bovendien geeft het navigatiesysteem desgewenst vier alternatieve routes op, waaronder één die een zo laag mogelijk verbruik bewerkstelligt.

Met de Becker MAP PILOT biedt Mercedes-Benz ook een zeer voordelige, maar volwaardige navigatieoplossing voor de nieuwe C-Klasse. De MAP PILOT is te koppelen aan het Audio 20 audiosysteem. Dat betekent dat de MAP PILOT via het centrale bedieningselement van de C-Klasse is te bedienen. De visuele weergave vindt plaats via het Audio 20-beeldscherm. De Becker Map PILOT wordt uit het zicht ondergebracht in het handschoenenvak. Uiteraard is het systeem eenvoudig via een speciaal internetportaal te actualiseren. De Becker MAP PILOT is ook achteraf in te bouwen door de Mercedes-Benz dealer.

De nieuwe C-Klasse maakt zijn nationale debuut op de AutoRAI 2011 die van 13-23 april in het Amsterdamse RAI-complex plaatsvindt. De prijzen en de exacte uitvoeringsspecificaties van het nieuwe model zijn nog niet bekend.