28
december
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Familiebedrijf gaat voor kwaliteit van Mercedes-Benz

Drie Actrossen voor Heitink Transport

Heitink Transport heeft drie Mercedes-Benz Actrossen aangeschaft bij dealer Wensink in Zwolle. De drie vrachtwagens zijn geheel toegespitst op het werk van het Oldebroeker bedrijf. Hoewel op zaterdag 16 december jl. de officiële aflevering plaats vond, zijn de wagens al enkele maanden eerder in gebruik genomen.

Tijdens de bijeenkomst met chauffeurs bij Mercedes-Benz dealer Wensink in Zwolle hebben servicemanager Allard van Bruggen en verkoper Robert Bulthuis de laatste vragen beantwoord over het gebruik van de vrachtwagens. “Heitink is een startend en groeiend bedrijf en wilde de Actrossen zo snel mogelijk op de weg hebben”, vertelt Bulthuis.

Investering
Net als de medewerkers van Wensink, wilden ook Marrie van Werven en Jarno Heitink -- de eigenaren van het bedrijf -- graag een officieel moment inlassen. Van Werven: “De aanschaf moest echt snel gebeuren. Sommige accessoires zaten er nog niet eens op toen we ermee gingen rijden.” Voor Heitink Transport is dit de eerste grote investering in het wagenpark geweest. “We rijden nu in totaal met vier vrachtwagens. In het voorjaar komt de vijfde er bij.”

Toegespitst op zware lading
Dankzij de extra zware vooras, het hydraulische systeem voor de kiepwagen en de overdrukcabine, kan Heitink Transport de wagens efficiënt inzetten voor het vervoer van asfalt en andere producten ten behoeve van de wegenbouw. Omdat het werk aan de weg dag en nacht doorgaat, worden de Actrossen 24 uur per dag gebruikt.

“Dat is ook een reden om voor Mercedes-Benz te kiezen. Controlebeurten en eventuele reparaties gebeuren wanneer het de klant het beste uitkomt. Wij geven zekerheid zonder stilstand”, vertelt Bulthuis.

Bij Heitink Transport zijn ze ook na de inrijperiode zeer blij met de aankopen. “Als startende onderneming hebben we bij diverse bedrijven offertes aangevraagd. Mercedes-Benz kwam als beste uit de bus qua investering. Daarnaast bevalt het rijden gewoon enorm goed”, aldus Heitink.