22
mei
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Fabriek Mercedes-Benz in Bremen wordt competentiecentrum voor de C-Klasse

Daimler moderniseert de Mercedes-Benz-fabriek in Bremen tot  competentiecentrum voor de wereldwijde C-Klasse-productie. Het toekomstplan waartoe de fabrieksdirectie samen met de ondernemingsraad heeft besloten, garandeert voor de komende jaren de concurrentiepositie van de locatie en het behoud van de werkgelegenheid. De productie wordt verhoogd door een uiterst flexibel ploegendienstsysteem en er worden 500 medewerkers in dienst genomen.

In de fabriek in Bremen zal ook de opvolger van de huidige C-Klasse worden gebouwd en de locatie krijgt er nog twee modellen bij. Bovendien komen er vanaf 2017 zeven jaar lang 150 stageplaatsen per jaar bij. Het concern investeert meer dan € 750 miljoen in de modernisering en uitbreiding van de fabriek. Alle fabrieksprocessen worden met elkaar verbonden, de planning gedigitaliseerd en de processen verbeterd. Daarmee krijgt de fabriek in Bremen naast uiterst flexibele arbeidsmodellen nog meer impulsen om op deze locatie uiterst economisch te produceren.

In 2014 rolden in de fabriek in Bremen ca. 340.000 voertuigen van de band. Op deze locatie worden momenteel acht modellen geproduceerd, waaronder de C-Klasse, de meest verkochte modelreeks van Mercedes-Benz. In de komende jaren zal Bremen daar nog twee modellen bij krijgen.

De C-Klasse wordt sinds 2014 voor het eerst op vier locaties op vier continenten geproduceerd: Bremen, East London (Zuid-Afrika), Beijing (China) en Tuscaloosa (VS). In slechts zes maanden ging de productie van start in alle vier fabrieken. De fabriek in Bremen verzorgt hierbij de aansturing van de wereldwijde productie van de C-Klasse.

De capaciteit van de fabriek van Mercedes-Benz in Bremen met ca. 12.500 medewerkers wordt in hoge mate benut. In de planningen voor de komende jaren wordt uitgegaan van verder stijgende aantallen. Om deze te kunnen bouwen zijn nieuwe arbeidsmodellen noodzakelijk. Bovendien wordt in Bremen werkgelegenheid gecreëerd voor 500 personen. Om te kunnen voorzien in de behoefte aan jonge arbeidskrachten wordt het aantal stageplaatsen tussen 2017 en 2023 met jaarlijks 150 verhoogd. Het concern investeert meer dan een miljoen euro in moderne scholing.

Over de fabriek van Mercedes-Benz in Bremen

De fabriek van Mercedes-Benz in Bremen is met ca. 12.500 medewerkers de grootste werkgever in de regio. Momenteel worden hier acht modellen geproduceerd: de Limousine-, Estate- en Coupé-uitvoering van de C-Klasse, de Coupé en de Cabriolet van de E-Klasse, de terreinwagen GLK en de beide roadsters SLK en SL. In 2014 werden in de fabriek ca. 340.000 voertuigen geproduceerd. Als competentiecentrum voor de C-Klasse stuurt de fabriek de productie van deze meestverkochte modelreeks aan in de buitenlandse fabrieken van Mercedes-Benz in Tuscaloosa/VS, Beijing/China en East London/Zuid-Afrika.

Over Mercedes-Benz Cars Operations

Mercedes-Benz Cars Operations is verantwoordelijk voor de wereldwijde personenautoproductie op 26 locaties binnen een flexibel en efficiënt productienetwerk met ca. 70.000 medewerkers. Daartoe behoren de centrale functies planning, technologiefabriek, logistiek en kwaliteit. Verleden jaar heeft Mercedes-Benz Cars meer dan 1.754.000 personenauto's van de merken Mercedes-Benz en smart geproduceerd en daarmee het vierde record op rij gerealiseerd.

De afdeling richt zich op productiemodellen met voorwielaandrijving (compacte modellen) en achterwielwielaandrijving (bijvoorbeeld S-, E- en C-Klasse), SUV's en sportwagens. Daarnaast is er een productie-afdeling voor de powertrain (motoren, transmissies, assen en componenten). Centraal staat een lead-afdeling die dient als competentiecentrum voor het begin van nieuwe producties, techologie en voor de kwaliteitswaarborging. In de dagelijkse praktijk ligt de focus op de voortdurende verbetering en doorontwikkeling van moderne productieprocessen die een efficiënte, flexibele en milieuvriendelijke productie van toekomstige hightech-voertuigen in de kenmerkende Mercedes-Benz-kwaliteit mogelijk maken.