10
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Extra schone modellen van de Mercedes-Benz A-Klasse

Nog maar een paar maanden na de succesvolle start van de nieuwe A-Klasse breidt Mercedes-Benz het programma uit met twee bijzonder zuinige, schone en zeer compleet uitgeruste BlueEFFICIENCY Editions. Met een NEDC-verbruik van 3,6 l/100 km en een CO2-waarde van slechts 92 g/km is de A 180 CDI BlueEFFICIENCY Edition de meest bescheiden Mercedes-Benz met conventionele verbrandingsmotor ooit. De benzine-uitvoering A180 BlueEFFICIENCY Edition geldt met 5,2 l/100 km en 120 g CO2/km eveneens tot de meest efficiënte auto's in zijn klasse. Door deze gunstige verbruik- en emissiecijfers zijn beide modellen ingeschaald in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Zowel de diesel- als de benzinevariant heeft een A-label en is vanaf maart 2013 leverbaar. 

Bij de BlueEFFICIENCY Edition-modellen kon het verbruik ten opzichte van de basisvoertuigen nog verder worden verlaagd en wel met 0,2 l/100 km bij de diesel- en 0,3 l/100 km bij de benzine-uitvoering wat overeenkomt met een verbetering van vijf procent. Daarvoor werd onder meer de cw-waarde van de A-Klasse van cw=0,27 van de beste waarde voor hatchbacks in dit segment verder verlaagd naar cw=0,26. Tot de extra aerodynamische verbeteringen tellen onder meer de gedeeltelijke afdekking van het bovenste gedeelte van de radiatorgrille en aerodynamisch beklede wieldraagarmen waardoor de luchtstroom langs de onderkant bij de achteras wordt verbeterd, alsmede een verlaging van het chassis met 15 millimeter. 

Ook het generatormanagement is geoptimaliseerd en hetzelfde geldt voor de versnellingsbak die in de hogere versnellingen nu langere overbrengingen heeft. De BlueEFFICIENCY Edition-modellen kenmerken zich door een uitgebreide standaarduitrusting en zijn met name voor de zakelijke rijder bijzonder aantrekkelijk. 

Ook in de C-Klasse biedt Mercedes-Benz sinds eind 2012 een compleet uitgerust BlueEFFICIENCY Edition-model aan: de C 220 CDI BlueEFFICIENCY Edition (vanaf 4,1 l/100 km en 109 g Co2/km). De C 220 CDI BlueEFFICIENCY Edition (Limousine en Coupé) is eveneens ingeschaald in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Alle BlueEFFICIENCY Edition-modellen gaan uit van de 'Real Life Efficiency'-filosofie van Mercedes-Benz. Dit houdt in dat in het dagelijkse rijden realiseerbare lage verbruikswaarden gecombineerd worden met rijplezier en het voor het merk karakteristieke comfort.