25
november
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Export Mercedes-Benz trucks van TruckStore neemt toe door ombouw

Het in Nijkerk gevestigde TruckStore ziet de vraag naar trucks vanuit het buitenland toenemen. Deze voertuigen worden door het eveneens in Nijkerk gevestigde Mercedes-Benz Technical Center aangepast aan de specifieke klantwensen in het buitenland. Vooral de Mercedes-Benz Actros is zeer gewild in o.a. het Midden-Oosten. Nederlandse klanten die een voertuig ter vervanging bij TruckStore aanbieden, profiteren dankzij deze grote vraag van een hoge restwaarde.

Ombouwen voor de export

Omdat TruckStore Nijkerk onderdeel uitmaakt van het Europese netwerk worden er op verzoek van de klanten veel bedrijfswagens geïmporteerd en geëxporteerd. Maar ook de export buiten Europa neemt zienderogen toe. Vooral de vraag naar de Mercedes-Benz Actros is groot. Om hier aan te kunnen voldoen, worden veel Europese en Nederlandse transportoplossingen door het Mercedes-Benz Technical Center omgebouwd naar kant-en-klare voertuigen die direct in de betreffende regio ingezet kunnen worden. Zo worden voor de export Actros 5-assers teruggebouwd naar 4-assers en worden automaten weer voorzien van een koppelingspedaal. Omdat in veel landen nog geen AdBlue-voorzieningen zijn, worden veel Euro 5-voertuigen geheel volgens Mercedes-Benz specificaties teruggebouwd naar Euro 3-trucks. Het Mercedes-BenzTechnical Center heeft de kennis in huis van het mondiale en uniforme systeem dat Mercedes-Benz hiervoor hanteert. Op deze wijze kunnen de naar het Midden-Oosten geëxporteerde Euro 3-trucks, gewoon via Star Diagnose uitgelezen worden. Het uitlezen met de officiële fabrieksapparatuur is van belang om goed onderhoud te kunnen plegen. Daarom rijden veel Actros trucks de eerste miljoen kilometers in Europa om vervolgens het tweede miljoen in het buitenland op de teller te zetten.

Hoge restwaarde

Dankzij het tweede volwaardige leven dat de trucks in het buitenland krijgen, zijn de voertuigen die in Nederland ter vervanging worden aangeboden nog altijd zeer waardevol. Het Mercedes-Benz Technical Center bouwt de voertuigen terug naar de klantspecifieke eisen van de in te zetten regio. Daarmee garandeert TruckStore een forse restwaarde voor de afgeschreven voertuigen.

TruckStore Nijkerk

TruckStore is een dochteronderneming van Daimler AG en houdt zich op Europees niveau bezig met de in- en verkoop van gebruikte bestelwagens en trucks. Dankzij het omvangrijke Europese netwerk van ruim dertig vestigingen heeft TruckStore een actueel en breed aanbod. De Nederlandse vestiging in Nijkerk verkoopt jaarlijks ca. 1.000 vrachtwagens en 400 bestelwagens waarvan het overgrote deel uit Mercedes-Benz voertuigen bestaat. De gebruikte trucks worden ingedeeld in de categorieën goud, zilver en brons, waarmee een belangrijke indicatie van het bouwjaar, het aantal gereden kilometers en de technische staat van het voertuig wordt gegeven. Voor trucks uit de zilveren en gouden catagorie biedt Mercedes-Benz TruckStore zijn klanten de Europese TruckStore Garantie aan.