12
december
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Exclusief en individueel: de ‘edition limited one’ gelimiteerd model van smart fortwo

Exclusief en begeerlijk. Dat is de smart fortwo ‘edition limited one’ die gelijktijdig met de introductie van de nieuwe fortwo in april 2007 als gelimiteerd model op de markt komt. Met de ‘edition limited one’ laat smart zien hoe exclusief en individueel de nieuwe fortwo is uit te rusten.

De nieuwe smart fortwo ‘edition limited one’ is deze maand als wereldprimeur op de Bologna Motor Show te zien. Gelijktijdig vindt tijdens deze Italiaanse autoshow ook de wereldpremière van de fortwo plaats. Met meer dan 210.000 verkochte exemplaren is Italië de grootste afzetmarkt voor smart.

Exclusieve lakkleur

Alleen al door het beperkte aantal is de ‘edition limited one’ zeer exclusief. Van deze luxueuze uitvoering van de fortwo brengt smart slechts 1.500 exemplaren op de markt waarvan 200 in Nederland. De gelimiteerde uitvoering is uitsluitend als coupé leverbaar. De kunststof bodypanelen zijn gespoten in de exclusieve lakkleur pyritgrijs metallic. Daarnaast is de ‘edition limited one’ voorzien van een transparant panoramadak en 15 inch lichtmetalen velgen in zesspaaks design.

De smart fortwo ‘edition limited one’ wordt aangedreven door een moderne, compacte driecilinder benzinemotor met 52 kW (71 pk). De topsnelheid bedraagt 145 km/u. De nieuw ontwikkelde vijfversnellingsbak met automatisch schakelprogramma “softtouch” zorgt voor meer comfort en souplesse.

Geborsteld nappaleer

Naast de speciale lakkleur is de smart ‘edition limited one’ ook te herkennen aan zijn exclusieve interieur. De zittingen, versnellingspookknop en het driespaaks sportstuur zijn bekleed met geborsteld cognacbruin nappaleer. Ook de velours voetmatten zijn gezet met nappaleer.

Tot de standaard uitrusting van de smart ‘edition limited one’ behoren onder meer een volautomatische airconditioning met stof- en pollenfilter, stoelverwarming, de smart radio 9 radio/cd-speler, een toerenteller en tijdklok op het dashboard.

Vanaf januari te bestellen

De eerste reacties over de nieuwe smart fortwo zijn buitengewoon positief. En dat kan ook bijna niet anders: de nieuwe fortwo kan alles wat het huidige model ook kan – maar dan beter. Zo is de nieuwe smart fortwo nog comfortabeler, nog wendbaarder, nog veiliger en nog vriendelijker voor het milieu dan zijn voorganger.

De ‘edition limited one’ is net als de overige modellen van de nieuwe smart fortwo vanaf januari 2007 te bestellen. Vanaf die maand zijn ook de prijzen van de gelimiteerde uitvoering bekend. smart heeft de basisprijs voor de nieuwe fortwo op hetzelfde niveau gehouden als bij het huidige model.