15
juli
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Europese smart-familie komt bijeen in Italië

Na tien jaar te gast te zijn geweest in Oostenrijk komen smart-fans vanuit heel Europa dit jaar voor het eerst bijeen in Italië. De badplaats Riccione nabij Rimini aan de Adriatische kust is van 4 tot en met 7 augustus de locatie voor ‘smart times’, de grootste smart-bijeenkomst ter wereld. Voortaan wordt ‘smart times’ ieder jaar in een ander land gehouden. Daarmee speelt smart in op de steeds toenemende populariteit van het evenement. Binnen tien jaar is ‘smart times’ gegroeid van een kleine bijeenkomst tot een grootschalig Europees evenement. In Riccione worden meer dan 4.000 smart-fans uit 22 landen met hun deels bijzonder uitgevoerde auto’s verwacht om samen hun passie voor auto’s te beleven en met designers, tuners en experts uit de autobranche van gedachten te wisselen.

“‘smart times’ is een fantastisch evenement dat jaarlijks duizenden smart-fans uit heel Europa aantrekt. Samen kunnen ze hun passie en liefde voor de smart beleven, ritten maken en van concerten genieten en tijdens de smart-parade vol trots hun prachtig uitgevoerde en individueel vormgegeven smarts presenteren”, zegt dr. Annette Winkler, die aan het hoofd staat van smart. “Om dit evenement voor de smart-familie nog aantrekkelijke ter maken, zal ‘smart times’ voortaan ieder jaar in een ander land worden gehouden.”

‘smart times 11’ op een rij

1 t/m 3 augustus: smart times on vacation

Om in de stemming te komen, kunnen deelnemers al drie dagen voor het officiële evenement in Riccione aankomen. Bij ritten door het achterland en in de Podelta kunnen deelnemers elkaar leren kennen en net als tijdens een vakantie heel ontspannen genieten van het fraaie landschap van de Emilia Romagna.

4 augustus: smart meets Museo Ferrari

Als start van het ‘smart times’-weekeinde is er een bezoek aan Maranello, de bakermat van de beroemde rode sportwagens, onder het motto ‘smart meets Museo Ferrari’.

5 augustus: beachvolleybal en smart times Contest

Op de tweede dag zorgen beachvolleybal en het smart times Contest voor afwisseling en spanning. Bij het Contest beoordeelt een deskundige jury tuning, design en performance van de verschillende smart-modellen. Het programma wordt afgerond door testritten en ’s avonds, zoals iedere dag, de ‘after-party’.

6 augustus: smart times Parade

Om 10.00 uur start het hoogtepunt van het evenement, de smart times Parade met enkele honderden smarts. ’s Middags kunnen de deelnemers met smart-experts over alle aspecten van het merk spreken. ’s Avonds is er een ontvangst op de Piazzale Roma, waar de aankondiging ‘smart times 12 goes to …’ zal worden gedaan.

7 augustus: smart-beurs met veiling

De traditionele smart-beurs vormt de afsluiting. Fanartikelen en gebruikte onderdelen worden geveild. Daarna is het ‘time to say goodbye and see you next year in…’

Meer informatie en registratie kan op www.facebook.com/smart.international