17
mei
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Euro5-norm voor Actros 1841 LS dankzij BlueTec technologie

  • Euro5-norm voor Actros 1841 LS dankzij BlueTec technologie

  • Economisch en ecologisch unieke transportoplossing

  • Subsidie, gereduceerd Maut-tarief, zuinig brandstofverbruik en hogere inruilwaarde

Hoek b.v. in Maarssen is als logistiek dienstverlener met name actief in centraal en Oost-Europa. Met vestigingen in Nederland, Tsjechië en Slowakije is Hoek al jaren meer dan vervoerder alleen. Warehousing, nationale distributie en douanediensten behoren immers ook tot het uitgebreide dienstenpakket van de onderneming. Hoek heeft een wagenpark van 67 voertuigen waarvan er inmiddels 17 Mercedes-Benz bedrijfswagens zijn.

Voor het realiseren van haar internationale dienstverlening heeft Hoek onlangs haar wagenpark uitgebreid met een Actros 1841 LS voorzien van BlueTec technologie. Hiermee is Hoek b.v. de eerste onderneming in de provincie Utrecht die voldoet aan de strenge Euro5-norm die pas in 2009 verplicht wordt. Hoek toont met deze investering in uitlaatgasreducerende technieken aan maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De nieuwe Actros is afgeleverd door de officiële Mercedes-Benz dealer StergamPordon in Utrecht, met wie Hoek al ruim tien jaar een goede relatie heeft.

Vanaf oktober 2006 mogen in Europa alleen nog nieuwe trucks worden verkocht die voldoen aan de Euro4-voorschriften. De EU wil hiermee de voertuigemissies beperken om de belasting voor mens en milieu te verminderen. In 2009 volgt met Euro5 een nog strengere norm.

Mercedes-Benz is als eerste bedrijfswagenproducent in staat om haar zware bedrijfswagens nu al te voorzien van motoren die aan deze toekomstige emissienormen voldoen. Ze maken deel uit van BlueTec, de nieuwe SCR-dieseltechnologie (Selective Catalytic Reduction) van Mercedes-Benz. De 12 liter V6 motorenserie is verder ontwikkeld waardoor de betrouwbare Actros-voertuigen minder schadelijke stoffen in hun uitlaatgassen hebben en tegelijkertijd aantoonbaar minder brandstof verbruiken.

De nieuwe Mercedes-Benz trucks met BlueTec vormen zo een ecologisch en economisch unieke transportoplossing voor het internationale transport van de toekomst.

Als beloning voor het minder belasten van het milieu kan Hoek b.v. flinke financiële meevallers verwachten. Zo geldt er voor deze Actros met de Euro5-norm een subsidietegemoetkoming van € 6.000,-. Daarnaast is Hoek veelal te vinden op de Duitse snelwegen, waar schone wagens een gereduceerd Maut-tarief betalen. Bovendien kan het transportbedrijf door het zuinige systeem ook nog eens rekenen op besparingen in brandstofverbruik en een hogere inruilwaarde. Tot slot en zeker niet onbelangrijk voor de kilometerkostprijs, is het gegeven dat de BueTec techniek geen invloed heeft op de service-intervallen van de Actros.