16
april
2021
|
11:39
Europe/Amsterdam

EQ Night op Mercedes me media: wereldpremière EQB in Shanghai

Mercedes-EQ onthult op zondag 18 april 2021 de volledig elektrische en compacte SUV EQB. De EQB World Premiere @ Mercedes-EQ Night Shanghai vindt plaats aan de vooravond van de eerste persdag van Auto Shanghai 2021. Vanwege de aanzienlijk verbeterde COVID-19-situatie in China kan er een live presentatie worden gegeven aan de lokale media. Voor internationale media is vanaf 15.30 uur een opname van de volledige EQ Night beschikbaar als video on demand op het online mediaplatform Mercedes me media: https://media.mercedes-benz.com/EQB. Het event staat in het teken van het continu groeiende, volledig elektrische modellengamma van Mercedes-EQ en onderstreept de claim ‘Lead in Electric’.

De EQ night is niet alleen het toneel van de wereldpremière van de EQB, maar ook van de Aziatische première van de EQS luxe limousine. Mercedes-EQ breidt het aanbod consequent uit in alle segmenten: de twee nieuwste modellen vormen een aanvulling op het reeds beschikbare portfolio dat inmiddels bestaat uit vijf volledig elektrische personen- en bestelwagens, waaronder de compacte EQA (EQA 250: stroomverbruik gecombineerd: 17,8 – 19,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 , de EQV (EQV 300: stroomverbruik gecombineerd: 28,1 kWh/100 km; CO2- emissie gecombineerd: 0 g/km)1 en de middelgrote SUV EQC (EQC 400 4MATIC: stroomverbruik gecombineerd: 22,2-24,9 kWh/100 km; CO2- emissie gecombineerd: 0 g/km)1.

De EQB creëert nieuwe maatstaven in de elektrische compacte klasse met zijn flexibele ruimte. Hij biedt plaats aan maximaal zeven passagiers of maximaal 1.700 liter bagage. Na de marktintroductie van de EQB in China volgt later dit jaar de Europese versie en in 2022 zal hij ook leverbaar zijn op de Amerikaanse markt.

Naast de videostream van de EQ Night is er op Mercedes me media ook een digitaal persbericht over de EQB in het Duits en Engels en een selectie van foto’s beschikbaar om te downloaden.

 

1 Verbruikswaarden en CO₂-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. Het elektriciteitsverbruik werd bepaald op basis van VO 683/2008/EC. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting zonder opties bij standaard wielen en banden.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.