28
november
2019
|
16:15
Europe/Amsterdam

'Enjoy Electric.’ – de reclamecampagne voor de Mercedes-Benz EQC

Een nieuw tijdperk van mobiliteit met wereldster en creative director The Weeknd

Binnenkort start de reclamecampagne ‘Enjoy Electric.’ voor de marktintroductie van de Mercedes-Benz EQC (energieverbruik gecombineerd: 20,8-19,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km). De campagne omvat verschillende beeldformats en omvangrijke print- en online communicatie. Het begin van een nieuw tijdperk vormt de leidraad: het merk met de ster kijkt terug op 133 jaar geschiedenis van innovatie, ontwikkeling en vooruitgang - de introductie van de volledig elektrische EQC is de logische volgende stap. De kern van de campagne wordt gevormd door tv-commercials, een lange campagnefilm en vier productfilms die via de socialmediakanalen van Mercedes-Benz te zien zijn. Mercedes-Benz heeft hiervoor de Global Diamond Certified R&B-ster The Weeknd benaderd. Naast zijn rol in de films heeft hij als creative director meegewerkt aan de ontwikkeling van de campagne.

De video’s tonen de EQC met zijn karakteristieke Mercedes-Benz eigenschappen zoals kwaliteit, veiligheid en comfort. Dit komt tot uiting in de campagnefilm met The Weeknd als hoofdrolspeler.

In de lange versie van de film, die internationaal op 29 november live gaat, wordt The Weeknd via een app op de hoogte gebracht dat de accu van de auto volledig is bijgeladen en de EQC klaar is voor vertrek. Het barokke decorontwerp brengt de toeschouwer terug naar het verleden en doet hem herinneringen ophalen – altijd aan bijzondere modellen van Mercedes-Benz en het gevoel van puur genot dat daarmee verbonden is. Het gehele verhaal dat in de Mercedes-Benz EQC-campagnefilm met The Weeknd in de hoofdrol wordt verteld, is vanaf 29 november te zien via het YouTube-kanaal van Mercedes-Benz: youtube.com/MercedesBenzCars.

De campagnefilm is in verschillende lengtes gemaakt (20, 30, 60 en 140 seconden) om op verschillende manieren te kunnen worden vertoond. Naast de clips die al online te zien zijn, wordt vanaf 2 december de bijbehorende tv-commercial (30 seconden) op de Nederlandse televisie uitgezonden. De versie van 140 seconden is op vrijdag 6 december 2019 eenmalig te zien tijdens de commercial break van The Voice of Holland.

“Dit is een bijzonder moment voor het gehele team van Mercedes-Benz: met de EQC-campagne luiden we het tijdperk van elektromobiliteit in”, aldus Bettina Fetzer, Hoofd Marketing Mercedes-Benz Cars. “De campagne speelt in op emotionele momenten van onze klanten met iconische Mercedes-Benz modellen en laat zien hoe wij deze vandaag de dag opnieuw interpreteren in de elektrische EQC. Een compleet nieuw rijgevoel, pioniersgeest en duurzame, moderne luxe vormen de kern van onze EQC-communicatie.”

The Weeknd is de Grammy Award-winnende artiest met multi-Platinum- en Diamond-certificering en tevens oprichter van het visionaire XO-collectief. The Weeknd heeft vele genres opnieuw gedefinieerd en zijn iconische status gevestigd met recordbrekende hits, waarbij hij R&B, pop en hiphop op knappe wijze heeft gecombineerd. Vanaf het moment dat zijn vroege mixtapes werden uitgebracht, die later uitgroeiden tot het 2X RIAA-gecertificeerde Platinum-project, heeft The Weeknd drie albums en een EP gemaakt die wereldwijd meer dan 35 miljard streams en 9 miljard YouTube-views hebben opgeleverd. Naast drie Grammy Awards won hij ook negen Billboard Music Awards, twee American Music Awards en tien Juno Awards. Ook is hij genomineerd voor een Academy Award. De voortdurende records in de hit- en streaminglijsten, zijn hoofdacts op de grootste festivals en in de grootste stadions ter wereld, en zijn immer mysterieuze optredens in het openbaar, maken van The Weeknd een van de opvallendste en belangrijkste artiesten van de eenentwintigste eeuw.

“We zijn erg blij met de samenwerking met Abel Tesfaye, alias The Weeknd”, aldus Bettina Fetzer, Hoofd Marketing Mercedes-Benz Cars. “De samenwerking was inspirerend en gaf ons veel nieuwe en creatieve impulsen. Abels talent als creative director en performer is de juiste combinatie voor dit unieke Mercedes-Benz moment op weg naar een elektrische toekomst.”

Verdere kenmerken van de campagne: een online videocampagne, display advertising, uitgebreide informatie op mercedes-benz.nl, een EQC-webspecial en het internationale Instagram-project ‘If I had lived today’. De hoofdrolspelers maken een reis door de tijd en stellen zich voor. Een van de hoofdrolspelers is Carl Benz, die zich vandaag de dag zou hebben beziggehouden met de huidige technische mogelijkheden en met social media. De campagne wordt aangevuld met omvangrijke printcampagnes.

De EQC-webspecial, die is te zien via mercedes-benz.com, presenteert de volledig elektrische SUV aan de hand van een serie speciaal gemaakte foto’s, terwijl de productpagina vanaf 29 november de functies en services beschrijft die zijn gekoppeld aan dit model. De campagnefilms werden geproduceerd door productiebedrijf Iconoclast Germany GmbH.

In het verlengde van de overkoepelende campagne laten ook de foto’s in de printcampagnes verschillende EQC-momenten zien waarin vooral het gemak van elektrisch rijden wordt benadrukt. De foto’s zijn gemaakt door de Franse fotograaf Cédric Viollet. Hij werkt onder meer voor internationale fashion- en lifestylemedia.

Credits: antoni garage, het belangrijkste Europese reclamebureau van Mercedes-Benz, en Nicolás Méndez, directeur TVC, van het creatieve productiebedrijf ‘CANADA’ en Universal Music Group & Brands Germany zijn verantwoordelijk voor idee, concept en uitvoering van de campagne. fischerAppelt, play is verantwoordelijk voor idee, concept en uitvoering van het Instagram-project ‘If I lived today’.

EQC: de Mercedes-Benz onder de elektrische auto’s

De EQC is het eerste Mercedes-Benz model van het product- en technologiemerk EQ. Met zijn strakke design en merktypische kleuraccenten is dit model een pionier op het gebied van avantgardistische elektro-esthetiek en vertegenwoordigt hij tegelijkertijd de designtaal van progressieve luxe. Op het gebied van kwaliteit, veiligheid en comfort is de EQC de Mercedes-Benz onder de elektrische auto’s met overtuigende eigenschappen. Daarbij komt nog de hoge rijdynamiek dankzij twee elektromotoren op de voor- en achteras met een totaalvermogen van 300 kW. Dankzij een uitgekiende bedrijfsstrategie is een elektrische actieradius van 445-471 km (NEDC) mogelijk. Met Mercedes me biedt het EQ-merk uitgebreide services en maakt het elektromobiliteit comfortabel en geschikt voor dagelijks gebruik. Tegelijkertijd is de EQC een symbool van het begin van een nieuw mobiliteitstijdperk bij Daimler.

De EQC-campagne is een belangrijk onderdeel van de holistische en vernieuwende marketingcommunicatie voor Mercedes-Benz EQ. De samenwerking met personalities die samen met Mercedes-Benz de mobiliteit van morgen vormgeven, speelt hierbij een belangrijke rol. Een voorbeeld hiervan is The Weeknd, die bekend staat als rolmodel voor de jonge generatie en zich richt op een nieuwe doelgroep die bij uitstek geschikt is voor EQ. De pioniersgeest en de moed om nieuwe wegen in te slaan vormen de inspiratiebron voor authentieke communicatie. Moderne, duurzame luxe heeft niet alleen betrekking op een auto, het verbindt de producten, services en merkervaringen met maximaal gebruiksgemak.