17
mei
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eerste product van Mercedes-Benz Style debuteert in Genève: Ready for take-off: Mercedes-Benz Style helikopter van Eurocopter

  • Luxueus interieur ontworpen door Mercedes-Benz Advanced Design

  • Plaats voor acht: geschikt voor stijlvolle zaken- en privéreizen

  • EC145: top in de klasse van middelgrote, tweemotorige helikopters


Vandaag viert de Mercedes-Benz Style helikopter van Eurocopter zijn wereldpremière bij de European Business Aviation Convention & Exhibition in Genève. De helikopter is het eerste officiële product van Mercedes-Benz Style. Designers van Mercedes-Benz zijn verantwoordelijk voor het zeer luxueuze interieur waarin fraaie en hoogwaardige materialen zijn verwerkt. Daarmee biedt de EC145 ‘Mercedes-Benz Style’ maatwerk voor privé- en zakenreizen in stijl.

Designchef Dr. Gordon Wagener van Daimler over de EC145 Mercedes-Benz Style: “We zijn blij met het feit dat we dit eerste product van Mercedes-Benz Style hebben gemaakt in samenwerking met Eurocopter. Het interieur van deze helikopter ademt de traditionele passie van de Mercedes-Benz designtaal. Tegelijkertijd overtreft het de hoogste verwachtingen als het gaat om elegantie, luxe en comfort.”

Advanced Design

Het weldadige interieur van de EC145 is een creatie van de Mercedes-Benz Advanced Design Studio in het Italiaanse Como. De ontwerpers hebben zich vooral laten inspireren door de interieurs van de top-limousines van Mercedes-Benz. Dat blijkt onder meer uit het gebruik van fraaie materialen als hout en leder. De sfeerverlichting maakt het mogelijk telkens weer een andere ambiance te creëren. Het gebruiksgemak is groot: er zijn diverse ruime opbergvakken voorhanden.

Ruim en veelzijdig

Het interieur van de EC145 Mercedes-Benz Style is ruim en veelzijdig. De stoelen zijn op rails gemonteerd. Er zijn diverse opstellingen voor vier tot acht passagiers mogelijk. Ook de bagageruimte is flexibel in te delen. Zo is er altijd een goede balans te vinden in het ruimteaanbod voor passagiers en bagage. De EC145 is dan ook multi-inzetbaar. Hij is geschikt voor stijlvolle zakenreizen en sportieve familietrips.

De EC145 van Eurocopter

De EC145 die over turbineaandrijving beschikt, staat aan de top in de klasse van middelgrote, tweemotorige helikopters. Hij kenmerkt zich onder meer door zijn scharnierloze rotorsysteem en de speciale rotorbladen die zowel het geluid- als trillingsniveau verminderen. Het cockpitdesign is zeer geavanceerd. De EC145 is de enige helikopter in zijn categorie die plaats biedt aan maximaal acht personen. Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan 400 EC145-modellen afgeleverd.

Mercedes-Benz Style

Designers van Mercedes-Benz werken aan de vormgeving van auto’s, maar zijn ook actief op andere gebieden. Het portfolio van Mercedes-Benz Style omvat bijvoorbeeld meubels, lifstyleproducten en industrieel design. Mercedes-Benz Style werkt ook in opdracht. De designrechten worden in dat geval verkocht aan de fabrikant van het product.