11
januari
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste nieuwe Mercedes-Benz Axor voor Transkoo Wegtransport

  • Eerste bedrijf met nieuwe Mercedes-Benz Axor

  • Grote trekkracht en zuinig brandstofverbruik hebben geleid tot aanschaf van nieuwe Axor-trekker

Transkoo Wegtransport is het eerste bedrijf in Nederland dat met een nieuwe Mercedes-Benz Axor rondrijdt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van drainagebuizen, voornamelijk in de Benelux-landen. Voor het dagelijks transport beschikt het bedrijf o.a. over twee Actros combinatie’s van het type 1831L en 1840L, een Actros 1840LS trekker en een Axor 1835LS. Sinds enkele dagen is aan het wagenpark dus nog een Axor 1835LS toegevoegd van het nieuwe type.

De drainagebuizen die worden vervoerd, zijn continu onderhevig aan een grote luchtweerstand. Hierdoor is permanente trekkracht (en dus brandstof) nodig. Om zuinig met de kostbare brandstof om te springen heeft Transkoo Wegtransport drie jaar geleden voor het eerst een Axor met de zuinige lijnmotor aangeschaft. De ervaringen op het gebeid van trekkracht en brandstofverbruik hiermee zijn zo positief, dat nu de tweede Axor aan het wagenpark is toegevoegd. De Axor-trekker zal worden ingezet voor het vervoer op middellange afstanden.

Volgens directeur Bram Koomans is de nieuwe Axor een flinke stap vooruit. “Mercedes-Benz heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe Axor goed naar de markt geluisterd’” aldus de enthousiaste directeur. “Vooral op het gebied van comfort, bedieningsgemak en uitrusting is duidelijk merkbaar dat de Axor familie is van de succesvolle Actros.”