05
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste Mercedes-Benz Citan in wagenpark Van Oort Autogroep B.V. een feit

Van Oort Autogroep B.V. uit Eck en Wiel heeft begin vorige week, op de dag van de Nederlandse introductie, de eerste Citan in haar wagenpark opgenomen. De nieuwe, compacte bestelwagen van Mercedes-Benz is een welkome aanvulling op de vloot van de eigen verhuurmaatschappij Van Oort Truck Rent B.V.

Rob van Dillen van Rüttchen Automotive vestiging Tiel overhandigde op de dag van de Nederlandse introductie de sleutels van een nieuwe Citan 108 CDI aan Simon van Oort. Deze compacte bestelwagen werd geleverd in de middellange uitvoering met BlueEFFICIENCY-pakket. Dit pakket omvat onder andere ECO start-stopsysteem, accu- en generatormanagement en, banden met een verbeterde rolweerstand die het brandstofverbruik nog verder reduceren. Met BlueEFFICIENCY heeft de Citan 108 CDI een bijzonder laag verbruik van 4,3 liter op 100 km en een uitstoot van slechts 112 gram CO2 per km. Van Oort Autogroep zet de nieuwe Citan in voor de verhuurvloot van werkmaatschappij Van Oort Truck Rent B.V. Men heeft hooggespannen verwachtingen van deze nieuwe bestelwagen van Mercedes-Benz en ziet de komst als een mooie aanvulling in het compacte A-segment. Naar verwachting zal de Citan tussen de 50.000 en 60.000 km per jaar gaan rijden. 

Mercedes-Benz vaste waarde.
In het 250 eenheden tellende wagenpark van Van Oort Autogroep is Mercedes-Benz met circa 175 bestelwagens en trucks een vaste waarde. Al vanaf eind jaren ’60 doet men prettig zaken met Rüttchen. De combinatie van de goede relatie met de dealer en de kwaliteit en uitstraling van de Mercedes-Benz bedrijfswagens heeft Van Oort Autogroep door de jaren heen een trouwe klant gemaakt. Traditiegetrouw bestelt Van Oort Autogroep bij introducties meteen het nieuwe model. Twee jaar geleden was dat al het geval met de nieuwste generaties Vito en Atego.  

Van Oort Autogroep B.V.
Van Oort Autogroep uit het Gelderse Eck en Wiel is al meer dan een halve eeuw een toonaangevend transportbedrijf. Ook verzorgt men verhuizingen en heeft men een eigen verhuurmaatschappij. Van Oort Truck Rent B.V. heeft zich gespecialiseerd in de verhuur van bestel- en vrachtwagens van klein tot groot, voor korte en lange termijn en leasing. Deze landelijk opererende werkmaatschappij tracht met een kwalitatief productaanbod te voorzien in de vervoersbehoefte van zowel particulieren als bedrijven.