03
oktober
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eerste Mercedes-Benz Actros truck voor Mooy Logistics uit Waddinxveen

  • Mooy Logistics is in de afgelopen vijftig jaar uitgegroeid van een kleine vervoerder tot een internationaal fullservice transportbedrijf. Tijdens de Mercedes-Benz Transportshow, van 26 t/m 29 oktober in het Autotron te Rosmalen, heeft de heer Zonnevijlle van Mooy Logistics één van de twee nieuwe Actros 2546 LS Euro5 trucks in ontvangst genomen. De eerste Mercedes-Benz truck binnen het wagenpark welteverstaan, aangezien Mooy Logistics voorheen met andere merken reed.

De oorsprong van Mooy Logistics ligt in het Westland. Maarten Mooy begon in 1952 als transporteur van groente en fruit tussen de verschillende veilingen binnen de regio. In de loop der jaren zijn deze activiteiten uitgebreid met internationaal transport, geconditioneerde op- en overslag en douane-activiteiten. In 2001 werden de bedrijfsactiviteiten overgenomen door de heer Zonnevijlle en is het bedrijf verhuisd naar het huidige moderne onderkomen in Waddinxveen. Hiermee is de bedrijfsgrootte verdubbeld en kan het bedrijf nog beter inspelen op de specifieke wensen van de klant en de toenemende schaalvergroting binnen de markt.

Het wagenpark van Mooy Logistics bestaat uit ruim 120 trekkende eenheden die voornamelijk voor geconditioneerd transport worden ingezet. Onlangs zijn hier twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks van het type 2546 LS voor aangeschaft. Zeer uniek, aangezien Mooy Logistics voorheen nog geen trucks met de ster in het wagenpark had opgenomen. Vol trots en onder het genot van een glas champagne werden de sleutels van de eerste Actros aan de heer Zonnevijlle overhandigd tijdens de Mercedes-Benz Transportshow in Rosmalen. De heer Van Ruiten en de heer Tros, directie van Mercedes-Benz bedrijfsdealer ROGAM uit Rotterdam/Gouda én de heer Steyling, Verkoopdirecteur Mercedes-Benz bedrijfswagens van DaimlerChrysler Nederland B.V., waren ook aanwezig om deze heuglijke gebeurtenis te vieren.

De keuze voor Mercedes-Benz berust voornamelijk op het feit dat men benieuwd is naar de prestaties van de met Euro5 uitgeruste Mercedes-Benz Actros 2546 LS. Belangrijk daarbij zijn de bedrijfszekerheid van de wagen en de kilometerkostprijs onder aan de streep. Ondanks dat Mooy Logistics nog geen Mercedes-Benz ervaring heeft, volgen ze met veel belangstelling de verrichtingen van deze trucks.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks worden door Mooy Logistics ingezet voor internationaal transport van bederfelijke goederen. Doordat deze Actros is uitgerust met een krachtige Euro5-motor, is het niet alleen een zuinige wagen door het lage brandstofverbruik, maar ontvangt het bedrijf ook flinke kortingen op de Duitse Maut. Daarnaast komt Mooy Logistics ook in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek: de subsidieregeling van de overheid.

Naast kwaliteit, biedt de Mercedes-Benz Actros nog iets zeer belangrijks: comfort. En dat is zeker niet onbelangrijk wanneer de chauffeurs lange ritten maken naar het buitenland. De doordachte en ergonomische indeling van de cabine zorgt ervoor dat alle bedieningsinstrumenten binnen handbereik zijn van de chauffeur. Hierdoor wordt het rijden nog aangenamer én kan de chauffeur zich beter concentreren op de weg.