16
augustus
2022
|
01:04
Europe/Amsterdam

Eerste glimp van het interieur van de nieuwe EQE SUV

Avant-gardistische architectuur met hyperanaloge insteek

De EQE SUV is de veelzijdige variant van de businesslimousine EQE. Net als laatstgenoemde beschikt de EQE SUV over de belangrijkste innovaties uit de EQS, maar tegelijkertijd is hij dynamischer dan de EQS SUV. Qua hoofd-, been- en elleboogruimte is de vijfpersoons EQE SUV een van de ruimste voertuigen in zijn klasse. Op 16 oktober 2022 beleeft de EQE SUV zijn wereldpremière.

De EQE SUV is gebaseerd op het grote elektroplatform van Mercedes-EQ. Daarbij beschikt hij over een interieur dat consequent is gedigitaliseerd. Het optioneel leverbare MBUX Hyperscreen is daar een treffend voorbeeld van. Het volledige dashboard oogt als één ultiem widescreen. De hoge-resolutie displays gaan ogenschijnlijk naadloos in elkaar over onder één enkele glazen afdekking.

De forse buitenste luchtuitstroomopeningen hebben een turbinedesign. Ze spelen doelbewust met het hyperanaloge thema door het contrast tussen hightech fijnmechanica en de digitale, glazen displaywereld. Het voorste gedeelte van de middenconsole sluit aan op het dashboard en staat vrij in de ruimte. De ventilatiestrook in de cockpit wordt visueel doorgetrokken in de voorportieren. Een zwevend bedieningscluster met geïntegreerde portiergrepen en stoelbediening neemt de functionele rol van voorheen puur decoratieve elementen over.

Een combinatie van avant-gardistische en traditionele materialen en kleuren geeft het interieur een bijzondere ambiance. Vijf op elkaar afgestemde kleurencombinaties onderstrepen het royale gevoel van ruimte. De EQE SUV wordt ondergedompeld in een progressieve en luxe kleurenwereld van warme en koele tinten (bijvoorbeeld het warme, moderne balaobruin in combinatie met technisch aandoend nevagrijs en biskajeblauw/zwart).

Een hybride sierdeel combineert de warmte van hout met de technische koelte van echt aluminium. Het sierdeel in antracietkleurige 3D-reliëflook daarentegen heeft fijne metaalpigmenten. Voor een bijzondere ambiance zorgt ook het van achteren verlichtte lasercut sierdeel met Mercedes-Benz pattern.  


 

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.