28
juni
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Een Vito en drie Sprinters met schone aardgasmotor voor Middelkoop Duiven

Afgelopen maand heeft logistiek dienstverlener D.J. Middelkoop & Zn. Duiven B.V. de eerste Mercedes-Benz bedrijfswagens in gebruik genomen. De Vito en drie Sprinters met schone aardgasmotor passen perfect in de bedrijfsfilosofie van maatsachappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en helpen de doelstellingen op het gebied van CO2-reductie te behalen.

Debuut van Mercedes-Benz

Met de ingebruikname van een Vito 110 CDI en drie Sprinters 316 NGT heeft Mercedes-Benz zijn intrede in de vloot van Middelkoop Duiven gedaan. De Vito zal worden ingezet als servicewagen voor het magazijn en de werkplaats. De drie Sprinters met aardgasmotor zijn geleverd als chassiscabine waarop een laadbak met verlaagde instap is gebouwd. Om het distributiewerk in stedelijke gebieden, waarvoor de Sprinters worden ingezet, te vergemakkelijken en veilig uit te kunnen voeren, zijn de laadbakken voorzien van een deur aan de rechterzijde. Alle voertuigen zijn uitgerust met een modern track & trace systeem. Mercedes-Benz kan deze Sprinters af fabriek met schone aardgasmotor leveren. Bij Middelkoop Duiven beschouwt men het als een groot voordeel dat het complete voertuig conform de kwaliteit van Mercedes-Benz is opgebouwd. Daarnaast sluit de uitstraling van Mercedes-Benz goed aan bij het kwalitatieve imago van de logistiek dienstverlener.

Partner in CO2-reductie

Middelkoop Duiven ziet voor de toekomst een belangrijke rol voor Mercedes-Benz weggelegd. De logistiek dienstverlener hecht veel waarde aan het MVO-beleid en wist vorig jaar zelfs de Lean & Green Award in de wacht te slepen. Mercedes-Benz wordt als een betrouwbare partner beschouwd, die Middelkoop Duiven verder helpen de ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie te behalen. De Sprinters NGT met bivalente aardgasmotor zijn daar een goed voorbeeld van. Bij de bivalente variant zijn de brandstofkosten bij werking op aardgas 50% lager dan bij benzine en tot 30% lager dan bij diesel. Dit is vooral erg gunstig in het stadsverkeer. Milieuvriendelijkheid en rendement worden dus optimaal benut. Ook de CO2-uitstoot is bij de aardgasaandrijving tot 20% minder in vergelijking met rijden op benzine. De bivalente Sprinter NGT heeft een actieradius tot wel 1.200 km. Mercedes-Benz dealer Wensink uit Arnhem zal het periodieke onderhoud aan de vier nieuwe bestelwagens verzorgen.

Middelkoop Duiven

D.J. Middelkoop & Zn. Duiven B.V. verzorgt vanuit Duiven een compleet pakket aan logistieke diensten zoals palletdistributie, pakketdistributie, regiodistributie, stadsdistributie, maatwerkdistributie en warehousing voor de non food sector. Naast voorraadbeheer kunnen goederen klantspecifiek gereed worden gemaakt door deze bijvoorbeeld te labelen, in te pakken of te verpakken. Middelkoop Duiven is aangesloten bij Team Trans, een netwerk waarbinnen twaalf vervoerders voor een optimale distributie-inzet zorgen door onderling zendingen uit te wisselen.

Op de Foto: Verkoop adviseur Jan Jansen overhandigd de eerste Sprinter aan Tjeerd Middelkoop ( in de auto)