08
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Ecofont – winnaar MKB Innovatie Top 100 – krijgt Mercedes-Benz A-Klasse overhandigd

Ecofont, winnaar van de 2013-editie van de MKB Innovatie Top 100, heeft vandaag een nieuwe A-Klasse van Mercedes-Benz Nederland in ontvangst genomen. Martin Hegeman, Directeur Divisie Mercedes-Benz Cars, heeft de sleutels van de A-Klasse aan Ecofont overhandigd.

Het Utrechtse bedrijf Ecofont bereikte dit jaar de hoogste positie in de MKB Innovatie Top 100 met hun ‘groene’ lettertype, dat een aanzienlijke inktbesparing oplevert terwijl de kwaliteit van de afdruk behouden blijft. Het geheim achter de innovatie is het schieten van kleine, voor het oog niet waarneembare gaatjes in de letters.

“Alle 100 genomineerde bedrijven in de MKB Innovatie Top 100 hebben dit jaar succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. Met deze vernieuwingen hebben ondernemers hun omzet verhoogd, hun voortbestaan zeker gesteld of bestaande producten verbeterd”, verklaart Martin Hegeman, Directeur Divisie Mercedes-Benz Cars. “Ecofont heeft dit jaar dankzij het bijzonder innovatieve ‘groene’ lettertype de hoogste waardering van de jury ontvangen. Die prestatie belonen wij graag met een jaar lang rijden in de Mercedes-Benz A-Klasse. Ik wens Ecofont vele plezierige kilometers toe.”  

Ronald Kerkhof, Sales Manager van Ecofont en de toekomstige bestuurder van de A-Klasse, toonde zich zeer verguld met de auto. “Wij zijn heel blij dat Mercedes-Benz de innovatie van Ecofont op deze manier waardeert. Het is een genoegen om met de A-Klasse te gaan rijden. Het merk, de vernieuwende uitstraling van de A-Klasse en zijn lage verbruik- en emissiecijfers sluiten heel goed aan bij de waarden die Ecofont wil uitdragen: duurzaamheid en kwaliteit!”

MKB Innovatie Top 100

Afgelopen juni presenteerden Mercedes-Benz, Syntens Innovatiecentrum en NRC Handelsblad voor de achtste keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De jury beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie. Ecofont bereikte dit jaar de toppositie in de MKB Innovatie Top 100 ranglijst en kreeg als waardering voor die prestatie een jaar lang rijden in de Mercedes-Benz A-Klasse aangeboden.