20
januari
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eberhard Kern benoemd tot President en CEO van Mercedes-Benz Nederland B.V.

Met ingang van 1 februari 2016 zal Eberhard Kern (52) benoemd worden tot President & CEO van Mercedes-Benz Nederland B.V. In deze verantwoordelijkheid volgt hij de heer Hans-Bahne Hansen op. Eberhard Kern zal zijn huidige functie van President & CEO van Mercedes-Benz Belgium Luxemburg S.A. continueren.

De heer Kern startte zijn carrière bij Daimler-Benz AG in 1982. Na diverse functies op het vlak van controlling, sales en marketing in de Duitse retailorganisatie, werd hij Center Manager en Directeur Verkoop bij Mercedes-Benz Ulm/Gmuend in Duitsland.

Van 2005 tot 2010 was hij verantwoordelijk voor Sales & Marketing bij Mercedes-Benz Rusland SAO totdat hij werd gepromoveerd tot President & CEO van Mercedes-Benz Taiwan Ltd. Eind 2012 werd hij benoemd tot Managing Director & CEO van Mercedes-Benz India Pvt. Ltd.

Voorafgaand aan zijn functie in België leidde Eberhard Kern met succes de groeistrategie van Mercedes-Benz India. Naast de omvangrijke toename van de afzet van voertuigen ontwikkelde hij de uitbreiding van het dealernetwerk en de lokale productie van personenauto’s in India.

“Met zijn aanstelling stuurt Eberhard Kern vanaf 1 februari a.s. simultaan de organisaties Mercedes-Benz Belgium Luxemburg S.A. en Mercedes-Benz Nederland B.V. aan om de wholesale-structuur verder te optimaliseren, te stroomlijnen en te standaardiseren binnen de Regio Europa. Met zijn kennis en ervaring op alle organisatorische terreinen en niveaus van Mercedes-Benz ben ik blij met zijn komst naar Europa en zijn benoeming tot President & CEO van beide organisaties”, zegt Marcus Breitschwerdt, Head of Region Europe voor Mercedes-Benz Cars.