17
december
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

'e-mobility Berlin': slimme oplossingen voor elektromobiliteit met smart

Met de overdracht van de eerste smarts electric aan klanten en de officiële ingebruikname van het oplaadnet van de Duitse stroomleverancier RWE is vandaag in Berlijn de volgende stap naar elektromobiliteit gezet: 'e-mobility Berlin' maakt vanaf nu schone, intelligente en klantvriendelijke elektromobiliteit mogelijk. Het laden en betalen van eco-stroom is zo gemakkelijk als mobiel telefoneren en daarbij kan worden gekozen tussen een officieel oplaadstation en een oplaadbox van RWE voor thuisgebruik.

Als basis dient een intelligent oplaadsysteem dat een directe gegevensoverdracht tussen de auto en het oplaadstation mogelijk maakt. De klant ontvangt de smart fortwo electric drive in de vorm van een compleet pakket van een full-service huurmodel inclusief een snelle RWE-oplaadbox voor thuis en gratis eco-stroom voor de eerste 18 maanden. Met e-mobility Berlin kunnen alle klanten comfortabel, veilig en gemakkelijk gebruik maken van duurzame elektromobiliteit.

In Berlijn worden vandaag de eerste smarts fortwo electric drive aan klanten overgedragen. De auto's gaan volgens het full-service huurmodel over in handen van geselecteerde fleets, zakelijke en privéklanten. In de loop van het project wordt de Berlijnse vloot uitgebreid met Mercedes-Benz A-Klasses E-CELL. In totaal zal Daimler voor 'e-mobility Berlin' meer dan 100 elektro-auto's met batterij-aandrijving van de merken smart en Mercedes-Benz ter beschikking stellen en zowel de service en het onderhoud van de voertuigen verzorgen.

"Ons mobiliteitsconcept biedt een geïntegreerde oplossing van elektrisch aangedreven auto's in combinatie met een daarop volledig afgestemde infrastruktuur van oplaadstations. De smart fortwo electric drive is de eerste elektro-auto ter wereld die over een intelligent oplaadmanagement beschikt en met de modernste lithium-ion batterijen is uitgerust. Hij verbindt rijplezier met een emissievrije actieradius van 135 kilometer – meer dan genoeg voor de dagelijkse inzet in het stadsverkeer. De klantvriendelijke elektro-auto die het milieu ontziet maakt vanaf vandaag deel uit van het straatbeeld van Berlijn", aldus Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en directeur van de divisie Mercedes-Benz Cars.

RWE stelt met 500 oplaadpunten de intelligente infrastruktuur van stroom-oplaadstations voor Berlijn ter beschikking en is bovendien verantwoordelijk voor de exploitatie, de levering van eco-stroom en centrale systeemsturing van de infrastruktuur.