23
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

E-Klasse familie van Mercedes-Benz compleet op internationale Autosalon van Genève

Tijdens de 87ste editie van de internationale Autosalon van Genève richt Mercedes-Benz Cars de spotlights op de nieuwe E-Klasse Cabriolet en de verregaand vernieuwde GLA. Ook licht Mercedes-AMG een tipje op van de sluier waaronder een showauto schuilgaat die synoniem is met de prestaties van de toekomst.

Dit jaar gaat bij Mercedes-Benz alle aandacht uit naar de wereldpremière van de E-Klasse Cabriolet. Na de E-Klasse Coupé, die zijn debuut eveneens in Genève beleefde, is de vierpersoons cabriolet het nieuwste lid van de succesvolle E-Klasse modelserie. De E-Klasse familie is in een jaar tijd compleet vernieuwd en omvat naast de beide tweedeursmodellen ’s werelds intelligentste businesslimousine, de Estate en de All-Terrain-versie. De E-Klasse Cabriolet combineert een design van sensuele puurheid en een hoog comfortniveau op langere trips voor vier personen en geavanceerde technologie.

In Genève is voor het eerst ook een nieuwe, indrukwekkende versie van het legendarische G-Klasse offroad-icoon te zien in de vorm van de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. De nieuwe GLA viert ondertussen zijn Europese primeur met een uitgebreider motorenaanbod, nieuwe designelementen voor het exterieur en interieur en een opgewaardeerde uitrusting.

Andere nieuwe modellen en features binnen de show-line-up van 34 auto’s in Genève zijn onder meer speciale varianten van de Mercedes-Benz SL en SLC. Met de Concept X-KLASSE gunt Mercedes-Benz Vans in Genève een blik op zijn nieuwe pick-up, de X-Klasse. smart toont in Zwitserland twee bijzondere varianten in de vorm van de fortwo cabrio BRABUS edition #2* en de forfour crosstown edition.

Als onderdeel van zijn 50ste verjaardag viert Mercedes-AMG niet alleen de successen van het verleden en heden, maar gunt het performancemerk de wereld via een showauto ook een blik op een alternatief aandrijvingsconcept. Daarnaast zijn er vier wereldprimeurs uit Affalterbach: de E 63 S Estate, de AMG GT C Roadster Edition 50, de C 63 S Cabriolet Ocean Blue Edition en de C 43 Coupé Night Edition.

Per direct geeft Mercedes-Benz informatie over en beelden van de Autosalon van Genève (publieksagen: 9-19 maart) vrij voor de media via de website media.daimler.com/geneva2017 die continu wordt geüpdatet.

Showstand met ‘EQ Lane’ en ‘Silver Flow’ ambiance

Een visuele highlight van Mercedes-Benz op de show is de ‘EQ Lane’, die in de vorm van een glanzend zwart pad voorzien van verlichting en mediatechnologie over de gehele stand loopt. Op deze manier presenteert het nieuwe productmerk EQ al zijn mogelijkheden op het gebied van elektromobiliteit, uiteenlopend van de Concept EQ en de reeds bestaande elektrische modelserie van de onderneming tot aan oplaadstations en energieopslag-units.

Standbezoekers kunnen op de Mercedes-Benz stand in Hal 6 bovendien de opvallende ‘Silver Flow’ ambiance ervaren: een dynamisch gevormd, zwevend en imposant sculptuur opgetrokken uit zilverkleurige delen die de perfecte setting vormt voor de nieuwe modellen van het merk. De Silver Flow lijkt gewichtloos boven de 3.790 vierkante meter grote stand te zweven en loopt door tot aan de mediaruimte, als een centraal podium voor de presentatie van de talrijke primeurs.

De toekomstige richting van de onderneming op het gebied van elektromobiliteit is tevens te ervaren via een nieuwe communicatievorm. Voor het eerst op een autoshow maakt Mercedes-Benz gebruik van een VR (Virtual Reality) app. Daarmee krijgen bezoekers van de stand toegang tot de wereld van EQ en ervaren ze de complete wereld van elektrische en connected mobiliteit.