10
april
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dynamiek in stijl: Mercedes-Benz C-Klasse Coupé Sport

  • C 250 en C 250 CDI Coupé Sport: extra (rij)dynamiek van AMG

  • AMG Plus Sports package: extra sportief in- en exterieur voor C-Klasse Limousine, Estate en Coupé

  • Marktintroductie in juni

Mercedes-Benz presenteert de C 250 en C 250 CDI Coupé Sport. Deze modellen danken hun extra dynamische rijeigenschappen aan uitgebreide technische aanpassingen van AMG. Bovendien beschikken ze over het nieuwe AMG Plus Sports package dat uiterlijk en interieur een sportieve touch verleent. Dit pakket is ook leverbaar voor andere C-Klasse modellen.

De C 250 en C250 CDI Coupé hebben beide een topvermogen van 150 kW (204 pk) en zijn daarmee goed voor prestaties van hoog niveau. De nieuwe Sport uitvoeringen benadrukken de rijdynamiek nog eens extra. Zo zijn ze standaard voorzien van een AMG sportonderstel dat hoge(re) dwarsversnellingen toestaat. Grotere remschijven zorgen voor extra remkracht. De bestuurder krijgt ook op andere manieren nog meer feedback. De C-Klasse Coupé Sport modellen hebben namelijk ook een stuurinrichting met een directere overbrenging en snelheidsafhankelijke bekrachtiging.

Het motormanagement is eveneens afgestemd op sportiviteit. De bestuurder merkt dat bijvoorbeeld aan de zeer snelle respons op bewegingen van het gaspedaal. Zelfs de afstemming van de (standaard) 7G TRONIC PLUS-transmissie is extra sportief: in de S- (Sport) en M- (Manual) modus worden de schakelmomenten verkort en is de double-declutch- en active-downshift-functie actief. De C 250 CDI Coupé Sport heeft bovendien een ‘sound generator’ die voor een sportief uitlaatgeluid zorgt.

Het nieuwe AMG Plus Sports package

De nieuwe C-Klasse Coupé Sport uitvoeringen zijn ook standaard voorzien van het nieuwe AMG Plus Sports package. Dit bestaat uit 18-inch lichtmetalen AMG-velgen (hooglans zwart), AMG bodystyling (specifieke vóór- en achterbumper en sideskirts) en een subtiele achterspoiler. Het AMG Plus Sports package zorgt daarbij voor een extra sportieve interieursfeer door gedeeltelijk met leer beklede sportstoelen (met rode stiksels), een driespaaks met leer bekleed sportstuur (aan de onderzijde afgevlakt), rode veiligheidsgordels (zwart ook beschikbaar), pedalen van edelstaal (met rubberen noppen), rood afgebiesde AMG-vloermatten en rode stiksels voor de afwerking van het stuur, de pooknop, de centrale armsteun en deurpanelen.

Vanaf juni

Het AMG Plus Sports package is altijd inbegrepen bij de C-Klasse Coupé Sport. Het is ook als optie verkrijgbaar voor alle overige C-Klasse modellen (Limousine, Estate, Coupé en zowel vier- als zescilinders) De Sport uitvoeringen van de C 250 en C 250 CDI zijn evenals het AMG Plus Sports package beschikbaar vanaf juni aanstaande. De prijsstelling is nog niet bekend.