06
april
2023
|
09:04
Europe/Amsterdam

Duurtest bij -26°: wintertests op de poolcirkel van de nieuwste remsystemen voor toekomstige elektroplatforms van Mercedes-Benz

Veiligheid, efficiëntie, rijcomfort: testritten leveren het ontwikkelingsteam belangrijke inzichten op

Mercedes-Benz heeft de nieuwste generatie remsystemen getest in Arjeplog, Zweden, nabij de poolcirkel. Op deze locatie bevindt zich al meer dan twintig jaar een officiële vestiging van de fabriek in Sindelfingen - een eigen testcenter voor tests onder de meest extreme omstandigheden. Naast de EQE, EQS, EQS SUV en EQE SUV werden ook modellen van toekomstige voertuiggeneraties op basis van toekomstige platforms getest op een bevroren meer en de hoogste berg van de regio.

“Tijdens de testritten is ons team vooral gericht op veiligheid, efficiëntie en rijcomfort. Het ontwikkelingsteam stemt de remsystemen individueel af voor elke modelserie – en drijft de technologie tot het uiterste.”

Christoph Böhm, Hoofd Remsystemen, Mercedes-Benz AG

Het team werkt, op weg naar een volledig elektrische toekomst, aan een nieuwe generatie stabiliteitsystemen. Deze maken gebruik van de eigenschappen van de elektrische aandrijving om het koppel op de wielen nauwkeurig te kunnen regelen. De meeste bestuurders merken waarschijnlijk nooit hoe hard hun Mercedes moet werken om hen uit gevaarlijke situaties te houden – voor Böhm en zijn team is dit de definitie van goed werk.

Duurtests op ijs en sneeuw

Sinds Mercedes-Benz het testcenter in de buurt van Arjeplog oprichtte, zijn voertuigen sterk veranderd. De redenen om hier te testen zijn echter nog steeds dezelfde: in vergelijking met droog asfalt is het gripniveau op ijs en sneeuw tot 90 procent lager. Deze grote verschillen hebben een groot effect op de stabiliteit en bestuurbaarheid van een voertuig, vooral bij het accelereren, stoppen en veranderen van richting. Een ander voordeel is dat de weersomstandigheden en het wegdek op de poolcirkel de hele winter relatief constant blijven. De testvoertuigen zijn uitgerust met normale all season- of winterbanden om het dagelijks gebruik door klanten zo goed mogelijk te simuleren.

Een impressie van de remmentest in Arjeplog is te vinden op:

Mercedes-Benz Wintertest Arjeplog

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.