03
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Drie onderscheidingen voor Mercedes-Benz Vans

  • Jury uit Duitse koeriers-, expres- en postbranche roept Mercedes-Benz Vito en Sprinter uit tot 'KEP Van of the Year 2014'

  • Zijwindassistent wint innovatieprijs in de categorie 'Veiligheid'

De Sprinter 316 CDI en de Vito 113 CDI zijn door een vakjury uit de Duitse koeriers-, expresse- en postbranche (KEP) uitgeroepen tot  'KEP Van of the Year 2014'. Daarnaast werd de exclusief door Mercedes-Benz aangeboden zijwindassistent in de categorie 'Veiligheid' onderscheiden met de innovatieprijs.

 

Vakjury kiest voor Mercedes-Benz Vans

De 'KEP Van of de Year'-verkiezing vond dit jaar voor de 14e keer plaats. Een jury bestaande uit 38 professionals uit de Duitse koeriers-, expresse- en postbranche onderwierp 22 bestelwagens van diverse merken aan uitvoerige tests en koos daaruit de winnaar in vier categorieën.

 

Deze experts maken dagelijks gebruik van de auto's uit het eigen wagenpark en weten precies welke eisen er aan de voertuigen worden gesteld. Zij onderwierpen de genomineerde bestelwagens op twee Duitse testcircuits onder praktijkomstandigheden aan uitvoerige tests. De beoordelingsformulieren bevatten onder meer vragen op het gebied van functionaliteit, rijcomfort, rijeigenschappen, design en natuurlijk het rendement. In totaal werd tijdens meer dan 600 ritten zo'n 14.000 kilometer afgelegd.

 

Titel 'KEP Van of the Year 2014' voor Mercedes-Benz Vito en Sprinter

De Mercedes-Benz Vito behaalde dankzij zijn aandrijving en de veiligheid de eerste plaats in de categorie 'Vans tot 3,0 ton' en liet daarmee de concurrentie achter zich.

Ook de Sprinter bevestigde zijn toppositie van de afgelopen acht jaar en eindigde als eerste in de klasse 'Vans tot 3,5 ton'. Hij overtuigde door veiligheid, verbruik en rijcomfort.

 

De Sprinter is de eerste bestelwagen met een motorenprogramma dat compleet voldoet aan de toekomstige uitlaatgasnorm Euro 6. Dit is te danken aan de schone BlueTEC motorentechnologie en SCR-techniek met AdBlue-inspuiting in de uitlaatgasstroom.

 

De combinatie van uiterst zuinige dieselmotoren, de verbeterde aandrijflijn, een langere asoverbrenging, de nevenaggregaten en het efficiency-pakket BlueEFFICIENCY PLUS resulteert in een opmerkelijk brandstofverbruik van minimaal 6,3 l/100 km gecombineerd.

 

Zijwindassistent wint innovatieprijs in de categorie 'Veiligheid'

De zijwindassistent van Mercedes-Benz kwam in de speciale categorie 'Veiligheid' als winnaar uit de bus. Dit systeem compenseert binnen de fysische mogelijkheden bijna volledig het effect van windvlagen op de auto. Hierdoor hoeft de bestuurder bij plotselinge windstoten minder tegen te sturen. De zijwindassistent is gebaseerd op het standaard geleverde elektronische stabiliteitsprogramma ESP® en wordt vanaf een snelheid van 80 km/h geactiveerd.

 

De Sprinter is standaard met de zijwindassistent (Crosswind Assist) uitgerust. Optioneel zijn verder nog veiligheidssystemen leverbaar als Collision Prevention Assist, Blind Spot Assist, Highbeam Assist en de Lane Keeping Assist.