31
mei
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Drie nieuwe Mercedes-Benz Atego’s: één van de paradepaardjes van Gemco Mobile Systems

Gemco Mobile Systems BV is gespecialiseerd in de opbouw van bijzondere voertuigen, zoals brandweerauto’s en communicatiewagens t.b.v. het mobiele telefonie netwerk. Het innovatieve bedrijf heeft een goede naam opgebouwd in zowel binnen- als buitenland. De kwaliteit van de auto’s moet uitstekend zijn. Deze keer is dan ook opnieuw gekozen voor drie Mercedes-Benz Atego’s, type 1523 AK 4x4.

Gspeciaal opgebouwd en afgeleverd, waaronder een groot aantal Mercedes-Benz trucks. emco Mobile Systems (GMS) bestaat al vijftien jaar als zelfstandige onderneming. In opdracht van diverse klanten voorziet dit bedrijf voertuigen van een speciale opbouw. Dit varieert van een speciale ambulance tot een mobiel laboratorium. Zowel nationale als internationale bedrijven maken deel uit van hun klantenkring, met name binnen de overheid als ook telecomproviders en onderzoeksinstituten. Per jaar worden ongeveer veertig auto’s

Directie Mobiele Diensten kiest voor speciaal opgebouwde Atego’s
In opdracht van de Directie Mobiele Diensten van de Nederlandse overheid mochten drie trucks worden opgebouwd die ingezet kunnen worden bij calamiteiten. Met deze zogenaamde “Mobiel Opstel Punten” kan gebruik worden gemaakt van het C2000 netwerk, het digitale netwerk voor hulpdiensten dat exclusief is toegewezen aan de politie-, brandweer-, ambulancediensten en de Koninklijke Marechaussee.

Gemco Mobile Systems koos als basis voor de opbouw van de trucks voor drie nieuwe Mercedes-Benz Atego’s, type 1523 AK 4x4. Op alle drie de wagens is een speciale opbouw geplaatst, die ingericht is als communicatiestation en uitgerust met een antennemast van maar liefst 30 meter. Hiermee kan op elke plaats in Nederland het C2000 netwerk ingeschakeld worden. De opbouw kan met recht uniek worden genoemd. Logisch dus dat de directeur van GMS, Coen van Gemert, deze Atego’s als één van de paradepaardjes van het bedrijf ziet.

 Tevreden over Mercedes-Benz trucks
Gemco Mobile Systems ziet graag tevreden klanten. Daarom kiest men vaak voor de trucks van Mercedes-Benz als basis. Niet alleen Atego’s, maar ook Axor en Actros trucks worden ingezet zodra meer laadvermogen nodig is. In principe geeft de klant vaak aan wat voor type auto hij wenst, maar GMS kan daar ook in adviseren. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook vaak bij de opbouw van brandweerauto’s. De Mercedes-Benz fabriek heeft voor de Atego al een speciale lijn met ‘standaard’ brandweerauto chassis: hierdoor hoeven de auto’s minder te worden aangepast. Ideaal dus voor GMS én voor de klant, want dat scheelt tijd én geld!