24
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Drie Nederlandse coureurs met Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in 24 Uur Spa-Francorchamps

  • Yelmer Buurman, Stef Dusseldorp en Xavier Maassen voor MercedesBenz
    klantenteams aan de start in lange-afstandsklassieker

  • Mercedes-Benz in 2013 winnaar in Spa

  • Zeven Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s van klantenteams in de race

Het beroemde circuit van Spa-Francorchamps is komend weekeinde, 27 en 28 juli, het decor van de ‘Total 24 Hours of Spa’, de 24-uursrace voor GT3-auto’s en het belangrijkste evenement van het jaar in de Blancpain Endurance Series. Met Yelmer Buurman uit Ubbergen, Stef Dusseldorp uit Lichtenvoorde en Xavier Maassen uit Maastricht staan er drie Nederlandse coureurs met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 aan de start. Buurman komt, net als eerder dit jaar tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring in actie met een SLS AMG GT3 van het klantenteam Black Falcon, die hij deelt met de Brit Adam Christodoulou en de Fransman Mike Parisy.  Dusseldorp en Maassen delen een Mercedes-Benz-sportwagen met vleugeldeuren van het team HTP Motorsport met de Rus Sergei Afanasiev, met wie Dusseldorp ook een regulier team vormt tijdens de overige races van de Blancpain Endurance Series en de wedstrijden van de Blancpain Sprint Series. In totaal staan er zeven Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s in Spa aan de start.

De 24-uursrace van Spa is synoniem met Mercedes-Benz-racesucces, want de tweede plaats van Hans Heyer en Clemens Schickentanz met de Mercedes-Benz 300 SEL AMG 6.8, bijgenaamd ‘Rote Sau’, in de wedstrijd van 1971 vormde de basis voor de latere toerwagen- en GT-successen van AMG. Vorig jaar won het Duitse team HTP Motorsport de race met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3, bestuurd door Bernd Schneider, Maximilian Götz en Maximilian Buhk.

Dit jaar komen Stef Dusseldorp en Xavier Maassen in actie met een van de drie auto’s die HTP Motorsport in de Pro-klasse heeft ingeschreven. “Ik denk dat we een heel sterk team hebben, waarmee we goed kunnen scoren. Tijdens de vorige race in Paul Ricard stonden we op het podium, hopelijk kunnen we die lijn nu doortrekken”, zegt Stef Dusseldorp. Voor Xavier Maassen wordt het zijn eerste optreden met een Mercedes-Benz. “Het team waarmee ik aanvankelijk zou rijden, trok de inschrijving terug, en zo vond ik pas laat een mogelijkheid om alsnog aan deze race te kunnen deelnemen, maar ik denk dat ik bij HTP een heel goed team heb gevonden”, aldus de Limburgse coureur, die Spa bijzonder goed kent.

Yelmer Buurman gaat bij het team Black Falcon op herhaling, nadat hij tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring met de SLS AMG GT3 van het team de eindstreep niet haalde. “Hopelijk gaat dat nu beter. De race in Spa is een prachtig evenement op een schitterend circuit, ik kijk er erg naar uit”, verklaart Buurman, die de 24-uursrace in Spa ook al van eerdere deelnames kent.

Naast de genoemde Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s met Nederlandse inbreng zijn er in de Pro-klasse nog drie SLS AMG GT3’s ingeschreven. De tweede Black Falcon-auto wordt bestuurd door Abdulaziz Al Faisal/Hubert Haupt/Andreas Simonsen, terwijl de beide andere HTP-auto’s zijn toevertrouwd aan Harold Primat/Nico Verdonck/Bernd Schneider en Maximilian Buhk/Maximilian Götz/Jazeman Jafaar. In de amateurklasse rijdt een SLS AMG GT3 van Black Falcon met Richard Muscat/Vladimir Lunkin/Saud Turki Al Faisal/Christian Bracke en in de Gentlemen-klasse brengt het team GDL Racing uit San Marino een SLS AMG GT3 aan de start voor Nigel Farmer/Keong Liam Li/Jean-Charles Perrin/Gianluca de Lorenzi.

De race start op zaterdag om 16.00 uur en eindigt op zondag op hetzelfde tijdstip. De wedstrijd is integraal te volgen via een live-stream op de site www.blancpain-gt-series.com. Tevens zijn er regelmatig beelden te zien via Motors TV.