07
juli
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Drie Mercedes-Benz Actros combi’s voor Fa. Fransen Celdomy

Sinds kort is het wagenpark van Fa. Fransen Celdomy uit Pijnacker uitgebreid met drie nieuwe Mercedes-Benz trucks. Deze Actros combi’s van het type 2548 L met Megaspace-cabine en vele extra’s worden ingezet voor het transport van planten en bloemen naar afnemers in Frankrijk.

Fa. Fransen Celdomy is al ruim dertig jaar klant van Mercedes-Benz dealer ROGAM. Ook voor de aanschaf van drie nieuwe trucks klopte de bloemenrijder bij de bedrijfswagenspecialist aan. Voor het transport naar Frankrijk werden drie nieuwe Mercedes-Benz Actros combi’s van het type 2548 L aangeschaft. Fa. Fransen Celdomy heeft veel vertrouwen in het merk en vindt het gezien de snelle levering van versproducten een groot voordeel dat Mercedes-Benz beschikt over een adequaat Europees netwerk voor services bij ongeplande stilstand. De mobiliteit is in dat kader voor de bloemenrijder altijd een stabiele factor. Omdat Fa. Fransen Celdomy in de toekomst ook voldoende capaciteit voor retourladingen van bijvoorbeeld groente en fruit wil hebben, zijn de drie-assige bakwagens voorzien van een hefbare sleepas die voor een optimale aslastverdeling zorgt.

Alles erop en eraan

De chauffeurs van Fa. Fransen Celdomy rijden altijd met dubbele bemanning van en naar Frankrijk. De tijdsduur van de ritten varieert van één tot drie dagen. Gedurende deze ritten zitten de chauffeurs er met de automatische versnellingsbak Mercedes PowerShift meer dan comfortabel bij. De nieuwe Actros trucks zijn bovendien uitgerust met een ruime Megaspace-cabine en een Super Drivers Line Prestige pakket waarin o.a. een standkachel, luchtgeveerde lederen stoelen en een royaal bovenbed zijn opgenomen. ROGAM heeft de cabine verder nog voorzien van diverse opties waaronder een magnetron en een speciale koelkast. Maar ook van buiten zien de Mercedes-Benz trucks er indrukwekkend uit, want alle drie Actros combi’s zijn geleverd met het Aerodynamica Plus pakket met dakspoilers en zijfenders in de cabinekleur. De verlichte ster in de grille, de RVS luchthoorns en de verstralers op de beugel maken het plaatje helemaal compleet.

Fa. Fransen Celdomy

Eind jaren tachtig startte Ron Fransen samen met zijn vader het transportbedrijf Fa. Fransen Celdomy. Inmiddels telt het bedrijf ongeveer 65 vaste medewerkers en heeft men zich toegelegd op de export van bloemen en planten naar Frankrijk. Een snelle en betrouwbare bevoorrading van detaillisten in heel Frankrijk heeft voor Fa. Fransen Celdomy de hoogste prioriteit. Hiervoor maakt men gebruik van een wagenpark van negen Mercedes-Benz Actros trucks.