11
juni
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Drie gouden medailles voor Mercedes-Benz in Amerikaans kwaliteitsonderzoek

Met drie gouden medailles voor de Mercedes-Benz E-Klasse, S-Klasse en SL-Klasse als onderscheiding voor beste kwaliteit in hun marktsegment was Mercedes-Benz één van de succesvolste merken in het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power and Associates. In de merkenranglijst steeg Mercedes-Benz naar de vijfde plaats. Ook werd een goede klassering behaald bij de vraag naar productkwaliteit. Het streven van Mercedes-Benz naar meer klanttevredenheid en een betere productkwaliteit werpt daarmee zijn vruchten af.

De E-, S- en SL-Klasse wonnen dit jaar de gouden ‘J.D. Power Award’, waarmee deze Mercedes-Benz modellen mogen worden beschouwd als de kwalitatief beste auto’s in hun respectievelijke marktsegmenten. De Mercedes-Benz fabriek in Sindelfingen werd onderscheiden met een zilveren ‘J.D. Power Award’.  

Volgens de onderzoekers van het gerenommeerde bureau heeft Mercedes-Benz zich als merk het meest verbeterd in vergelijking tot het voorgaande jaar. De belangrijkste factoren voor de uitstekende totaalscore van Mercedes-Benz waren de recente introductie van de nieuwste versies van de S-Klasse, de M-Klasse, de E-Klasse en de SL-Klasse. 

Bij het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van J.D. Power and Associates wordt kopers van nieuwe auto’s gevraagd naar hun tevredenheid in de eerste negentig dagen, terwijl ze ook de kwaliteit van de productie en het ontwerp mogen beoordelen.