04
februari
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Draadloze internettoegang in de auto: InCar Hotspot: eindelijk het rijdende kantoor

Mercedes-Benz introduceert de InCar Hotspot waarmee in de (rijdende) auto een snelle en stabiele internetverbinding wordt gecreëerd. Hierdoor wordt het mogelijk om met de eigen laptop of een ander apparaat met WLAN-aansluiting (mobiele telefoon, MP3-speler) gebruik te maken van online-functies als (snel) internet en e-mail. De InCar Hotspot is beschikbaar voor de Mercedes-Benz E- en S-Klasse. Deze modellen worden hierdoor nog meer dan voorheen tot een rijdend kantoor.

De InCar Hotspot voor de E- en S-Klasse opent een wereld aan mogelijkheden. Mensen die gereden worden, kunnen daarbij gebruik maken van alle online functies die ze ook op hun vaste werkplek ter beschikking hebben. Zo is het mogelijk om onderweg mail te checken (en te beantwoorden), de laatste (internationale) beurskoersen in real-time te bekijken of om simpelweg langs de krantenkoppen te snellen. Een groot voordeel van de InCar Hotspot is dat de inzittenden gebruik kunnen maken van hun eigen (vertrouwde) apparatuur – ze zijn dus niet aangewezen op de (kleinere) displays van bijvoorbeeld een ingebouwd navigatiescherm. Bovendien kunnen op de InCar Hotspot maximaal drie (WLAN)apparaten gelijktijdig aangesloten worden.

De ‘backoffice’

De InCar Hotspot werkt met het gemak én de vanzelfsprekendheid die kenmerkend is voor Mercedes-Benz. Het tot stand brengen van draadloze internetverbinding begint met het invoeren van een geschikte SIM-kaart in de InCar Hotspot. Het systeem dient vervolgens (eenmalig) geconfigureerd te worden. Daarna is het mogelijk om laptops, telefoons etc. via WLAN aan de auto te koppelen. De online verbinding wordt met tussenkomst van een speciale antenne verzorgd door snelle en stabiele HSPDA/UMTS of GPS/GPRS/EDGE-signalen. De Mercedes-Benz InCar Hotspot is nu leverbaar voor de E-Klasse en de S-Klasse. De prijs bedraagt € 1.299 incl. montage en BTW.