26
juni
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Doutzen Kroes aanwezig tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Het Nederlandse model en wereldster Doutzen Kroes zal op 13 juli aanwezig zijn tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Doutzen, die zelf modeshows liep van diverse beroemde modehuizen, zal op de laatste dag van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam onder andere de catwalkshow van María Cle Leal bijwonen. Deze show is het resultaat van een uitwisselingsprogramma met de Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, waar de jonge Spaanse designer de Mercedes-Benz Fashion Talent Madrid award in ontvangst heeft mogen nemen.

Voordat Doutzen Kroes haar opwachting maakt in Amsterdam, zal zij ook  aanwezig zijn tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week Berlin. Eerder deze  week werd bekendgemaakt dat het Nederlandse topmodel het gezicht is van de voorjaar/zomer 2016 modecampagne van Mercedes-Benz, waarin zij wordt geflankeerd door de Mercedes-Benz GLC 350 e. Doutzen Kroes en de plug-in hybride Mercedes-Benz GLC 350 e hebben niet alleen hun wondermooie verschijning met elkaar gemeen; ook het duurzame bewustzijn verbindt de twee met elkaar, in de komende modecampagne getiteld ‘Hybrid by Nature’ en bedacht door Franse moderedacteur en stylist Carlyne Cerf de Dudzeele

Uitwisselingsprogramma met Mercedes-Benz Fashion Week Madrid

Doutzen Kroes zal op 13 juli de catwalkshow van de Spaanse designer María Cle Leal bijwonen. De jonge ontwerpster behoorde tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Madrid  tot de grote verrassingen en werd daar tot winnares van de Mercedes-Benz Fashion Talent Madrid bekroond. Een award die jonge designers de kans geeft hun collectie internationaal te presenteren.

Mercedes-Benz en mode: 20 jaar samenwerking

De afgelopen 20 jaar is Mercedes-Benz een samenwerking aangegaan met  diverse mode-events. Momenteel is het merk betrokken bij meer dan 50 modeplatforms in ruim 50 landen. Voorbeelden zijn de Mercedes-Benz Fashion Weeks in Peking, Madrid, Amsterdam, Tokio, Istanbul en Berlijn. De parallellen tussen exclusieve auto’s en hoogkwalitatieve modecollecties komen tot uiting in elementen als passie, stijl, innovatief design, de fijnste materalen en een technische verwevenheid van die elementen. Daarom heeft Mercedes-Benz de afgelopen twee decennia tal van mode-evenementen  wereldwijd ondersteund, waarbij het merk zich vooral toelegt op het promoten van getalenteerde nieuwe designers.

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Mercedes-Benz is sinds 2014 titelsponsor van de Nederlandse Fashion Week. De 23e editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam vindt plaats van 3 tot en met 13 juli a.s. Modeliefhebbers kunnen kaarten bestellen voor de catwalkshows op www.fashionweek.nl.