09
oktober
2023
|
11:18
Europe/Amsterdam

Dolby en Mercedes-Benz geven met eigen ‘Hangout’ acte de présence tijdens Amsterdam Dance Event

 • Dolby toont op 19 en 20 oktober 2023 zijn nieuwste innovaties op het gebied van entertainment in auto’s tijdens het belangrijkste electronic music event ter wereld

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) brengen Dolby Laboratories en Mercedes-Benz de toekomst van entertainment in auto’s naar de Q-Factory met de Dolby Atmos x Mercedes-Benz Hangout. Twee dagen lang laat Dolby Atmos bezoekers van ADE ervaren hoe Dolby Atmos immersive audio nieuwe dimensies toevoegt aan de beleving van muziek tijdens intense luistersessies, in een mixstudio en een huiskamerdemo. Bovendien kunnen ze de toekomst van entertainment in auto’s beleven in een Mercedes.

Het Dolby Atmos x Mercedes-Benz Hangout-event in de Q-Factory is voor het publiek op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur toegankelijk, als onderdeel van het ADE.

Er vinden uiteenlopende activiteiten plaats waar bezoekers kunnen genieten van toonaangevende artiesten en creatieven die gebruikmaken van Dolby-technologieën – waaronder Dolby Vision HDR en Dolby Atmos immersive audio – om de grenzen op het gebied van entertainment te verleggen.

In de Q-Factory ervaren bezoekers een van de nieuwste innovaties van Dolby aan den lijve: Dolby Atmos in auto’s, in de topmodellen van Mercedes-Benz. Dolby Atmos voegt meer dimensies toe aan de favoriete muziek en het favoriete entertainment van de luisteraar en geeft details met een ongeëvenaarde helderheid en diepte weer. Tijdens de 2023-editie van het Amsterdam Dance Event krijgen bezoekers de kans om het zelf te horen en te ervaren. Er zijn pendeldiensten beschikbaar om bezoekers van ADE naar het Hangout-event in Q-Factory te brengen.

Op locatie is een Main Studio ingericht waarin artiesten als Max Cooper, Sefa, Len Faki, KI/KI, Mobilee Records, Rodriguez Jr., Mucky en Remy van Kesteren de bezoeker laten ervaren wat Dolby Atmos voor hun muziek betekent.

 Als onderdeel van de Mixing Studio verzorgt een team van ervaren audiomixers van Dolby hands-on werksessies, waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen om hun eigen tracks in Dolby Atmos te mixen.

Iets verderop bevindt zich Dolby’s Living Room, met een 65 inch tv met Dolby Vision en Dolby Atmos plus een Dolby Atmos soundbar en draadloze speakers. Hier kunnen bezoekers ontdekken hoe Dolby Vision en Dolby Atmos home entertainment naar een hoger niveau tillen.

Activiteitenschema Dolby Atmos x Mercedes-Benz Hangout

Donderdag 19 oktober & vrijdag 20 oktober, openingstijden 11.00 – 18.00 uur

Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam

 • Dolby Atmos x Mercedes-Benz car experience
 • Living Room
 • Dolby Atmos privé studiosessie
 • Mobile Device bar

Artiestensessies in de Dolby Atmos Studio

 • Donderdag 11.30 – 12.30 uur   Sefa
 • Donderdag 13.00 – 14.00 uur   KI/KI
 • Donderdag 14.30 – 15.30 uur   Mobilee Records
 • Donderdag 16.00 – 18.00 uur   Max Cooper
 • Vrijdag 11.30 – 13.00 uur          Rodriguez Jr.
 • Vrijdag 14.00 – 15.00 uur          Remy van Kesteren
 • Vrijdag 15.30 – 16.30 uur          Mucky
 • Vrijdag 17.00 – 18.00 uur          Len Faki
Boilerplate

Over Dolby
Dolby Laboratories, Inc. (NYSE: DLB) is gevestigd in San Francisco met kantoren over de hele wereld. Van films en tv-programma's tot apps, muziek, sport en gaming, Dolby transformeert de wetenschap van beeld en geluid in spectaculaire ervaringen voor miljarden mensen wereldwijd. We werken samen met artiesten, verhalenvertellers, ontwikkelaars en bedrijven om een revolutie teweeg te brengen in entertainment en communicatie met Dolby Atmos, Dolby Vision, Dolby Cinema en Dolby.io.

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.