15
januari
2021
|
13:24
Europe/Amsterdam

Digitale wereldpremière van de EQA op Mercedes me media

Voor het eerst rijden met een volledig elektrisch compact model van Mercedes-EQ: drie internationale influencers uit de auto-, tech- en lifestylewereld rapporteren over hun ‘first time moments’ in de nieuwe EQA, het instapmodel van het volledig elektrische submerk Mercedes-EQ. De zeer persoonlijke clips zijn onderdeel van de digitale wereldpremière van de nieuwe EQA, die zal plaatsvinden op woensdag 20 januari 2021 om 11:00 uur (CET) op het platform Mercedes me media. De mediaspecial kan worden bekeken op https://media.mercedes-benz.com/EQA en is daarna beschikbaar als video-on-demand. Naast de originele opname in het Engels, zijn transcripties in negen talen beschikbaar om mee te lezen of te downloaden. De mediaspecial bevat ook presentaties van Marius Philipp (Product Manager EQA, Mercedes-Benz AG) en Jörg Bartels (Vice President Vehicle Integration, Mercedes-Benz AG) met details en highlights van de nieuwe EQA. De compacte elektrische SUV is vanaf het voorjaar van 2021 verkrijgbaar bij de Europese Mercedes-Benz dealers.

De nieuwe EQA neemt alle positieve eigenschappen van zijn zustermodel GLA over en combineert deze met een zeer efficiënte elektrische aandrijving. Met een vermogen van 140 kW laat de EQA 250 (stroomverbruik gecombineerd: 15,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 zien wat de visie van het merk met de ster is op elektromobiliteit op maat voor de uiteenlopende behoeften van jonge, urban doelgroepen. Na de introductie volgen meer varianten met vermogens tot meer dan 200 kW en een variant met vierwielaandrijving.

Wat alle klanten zullen ervaren, is de moeiteloze bediening van de EQA. Dit wordt bijvoorbeeld gegarandeerd door de standaard navigatie met Electric Intelligence, die de snelste route naar de bestemming berekent. Op basis van doorlopende actieradiussimulaties wordt rekening gehouden met noodzakelijke laadstops en tal van andere factoren zoals topografie en het weer. Deze technologie maakt de het gemakkelijker voor iedereen die voor het eerst kiest voor een volledig elektrische auto.

Mercedes-Benz stelt tijdens en na de wereldpremière via Mercedes me media meer informatie beschikbaar om te downloaden, zoals video’s, graphics, persberichten en foto’s. De experts van Mercedes-Benz zijn tijdens de digitale wereldpremière online beschikbaar voor een virtuele chat.

 

1) Het stroomverbruik is bepaald op basis van VO 692/2008 / EG. Het stroomverbruik is afhankelijk van de voertuigconfiguratie. De cijfers zijn verstrekt in overeenstemming met de Duitse verordening 'PKW-EnVKV' en gelden alleen voor de Duitse markt. Meer informatie over officiële verbruikscijfers en de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenauto's is te vinden in de EU-gids 'Informatie over brandstofverbruik, CO₂-uitstoot en energieverbruik van nieuwe auto's', die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten. dealers, van DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH en op www.dat.de.