16
december
2021
|
12:50
Europe/Amsterdam

Digitale wereldpremière van de VISION EQXX – de meest efficiënte Mercedes-Benz ooit

Op maandag 3 januari 2022 onthult Mercedes-Benz om 18.00 uur de volledig elektrische VISION EQXX tijdens een digitale wereldpremière op het online platform Mercedes me media. Het softwaregebaseerde onderzoeksprototype is de meest efficiënte auto die het merk ooit heeft gebouwd. Het is een statement dat zowel de innovatiekracht van Mercedes-Benz als het streven naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware onderstreept. Interdisciplinaire ontwikkelingsteams hebben de VISION EQXX in recordtijd mogelijk gemaakt. Bestuursleden Ola Källenius en Markus Schäfer, Chief Design Officer Gorden Wagener en experts uit de ontwikkelingsteams geven een toelichting op de pioniersgeest en het uitzonderlijke teamwork. De wereldpremière is live te volgen op https://media.mercedes-benz.com/vision_eqxx en daarna beschikbaar als video on demand. Van 5 tot en met 8 januari 2022 is de VISION EQXX tijdens de CES 2022 in Las Vegas dé highlight op de stand van Mercedes-Benz.

De digitale wereldpremière is voor een breed publiek en voor multipliers gelijktijdig via een groot aantal kanalen te volgen. Mercedes-Benz biedt mediavertegenwoordigers op Mercedes me media uitgebreide informatie en services. Naast de originele Engelstalige versie zijn er vertalingen in zes talen beschikbaar, om mee te lezen of te downloaden. De mediaspecial biedt ook uitgebreid persmateriaal zoals video’s, foto’s, graphics en persberichten.

De VISION EQXX maakt deel uit van een ingrijpend technologieprogramma van Mercedes-Benz om technologische barrières te doorbreken en energie-efficiëntie naar nieuwe hoogten te tillen. Het laat zien welke vooruitgang er kan worden geboekt als je de basis opnieuw bekijkt. Dit omvat verbeteringen aan alle componenten van de geavanceerde elektrische aandrijflijn en het gebruik van lichtgewicht en duurzame materialen. Met een schat aan intelligente efficiëntiemaatregelen en baanbrekende software gaat Mercedes-Benz met de VISION EQXX verder dan de vorige grenzen van efficiëntie.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.