16
augustus
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Derde generatie smart fortwo electric drive in april op de markt

  • Sterkere motor, krachtiger batterijpakket

  • Volledig laden binnen een uur

  • Slimme app’s voor de iPhone


Op de IAA in Frankfurt debuteert de derde generatie smart fortwo electric drive. Het nieuwe, lokaal emissievrije model is krachtiger dan zijn voorganger en heeft bovendien een ruimere actieradius. Het lithium-ion batterijpakket is afkomstig van Deutsche ACCUmotive. Dankzij het snellaadproces zijn lege accu’s binnen een uur op te laden. Voor de nieuwe fortwo electric drive zijn interessante app’s beschikbaar. Het nieuwe model wordt in grote series gebouwd.

De nieuwe fortwo electric drive heeft een 55 kW/ 130 Nm sterke elektromotor die voortkomt uit de joint-venture met Bosch. Het 17,6 kWh sterke lithium-ion accupakket is afkomstig van Deutsche ACCUmotive. Met deze innovatieve aandrijflijn is de nieuwe fortwo electric drive goed voor een sprint van 0-100 km/h in minder dan 13 seconden en een topsnelheid van 120 km/h. De actieradius (lokaal emissievrij) bedraagt ruim 140 km.


Met de optionele snellaadfunctie is zelfs een lege batterij binnen een uur weer volledig geladen. Een krachtstroom-laadkabel is daarbij een vereiste.


Slimme app’s

Speciaal voor de fortwo electric drive heeft smart de smart drive app voor iPhone ontwikkeld. Daarmee komen alle belangrijke functies letterlijk onder handbereik: van navigatie en telefonie tot en met entertainment zoals muziek via de digitale radio. Ook de ingebouwde ‘car finder’ is handig. Een speciaal webportaal maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de laadtoestand van de accu via de thuiscomputer te bekijken. Het webportaal maakt ook ‘smartcharging’ mogelijk. Door bijvoorbeeld de geplande vertrektijd in te voeren, wordt de batterij zo economisch mogelijk opgeladen.

Herkenbaar groen

De nieuwe fortwo electric drive is herkenbaar aan de grotere grille met electric drive-logo, LED-dagrijverlichting, verbrede dorpels en een aangepaste achterzijde. De standaarduitrusting is zeer compleet met onder meer ‘standkoeling’ (tijdens het laden), airconditioning en elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels. De nieuwe fortwo electric drive wordt ook als cabriolet geleverd. De levering start in april 2012.

Smart fortwo electric drive: generatie 2 en 3 in één oogopslag

Tweede generatie

Derde generatie

Productieaantal

> 2.000

Vijfcijferig productievolume

Beschikbaarheid

18 markten

Meer dan 30 markten

Vermogen

20 kW constant
30 kW maximaal

35 kW constant
55 kW maximaal

Topsnelheid

100 km/h

> 120 km/h

Acceleratie 0-60 km/h

6,5 s

5 s

Batterij

Lithium-Ion van Tesla

Lithium-Ion van Deutsche ACCUmotive