07
juli
2020
|
07:25
Europe/Amsterdam

Dennis Karpes van Justdiggit nieuwe Mercedes-Benz Ambassadeur

Dennis Karpes is onlangs aangesteld als Mercedes-Benz Ambassadeur. Hij heeft hiervoor een nieuwe Mercedes-Benz EQC in ontvangst genomen. Karpes is founder & creatief directeur van Justdiggit, een organisatie die zich bezighoudt met het vergroenen en herstellen van gedegradeerde landschappen in Afrika met als doel een bijdrage te leveren aan klimaatherstel. Hij zal het merk Mercedes-Benz vertegenwoordigen in de volledig elektrische EQC.

Dennis Karpes is enthousiast over het ambassadeursschap: “Ik zie ernaar uit om met Mercedes-Benz te mogen samenwerken. Ik ben zelf al jarenlang in het bezit van een Mercedes-Benz en heb echt een passie voor het merk. Zowel Mercedes-Benz als Justdiggit heeft zich op het gebied van duurzaamheid interessante doelen gesteld. Er zijn diverse raakvlakken die we in de komende periode onder de aandacht zullen brengen. De connectie met het bedrijfsleven staat daarbij centraal.”

Ook Peter Zijlstra, Marketing Manager bij Mercedes-Benz Cars is blij met de samenwerking: “Binnen de strategie van ons merk staat duurzaamheid centraal. Mercedes-Benz Cars streeft met ‘Ambition2039’ naar een CO2-neutraal personenwagengamma in minder dan twintig jaar. Hiermee bieden we onze klanten de mogelijkheid om in de toekomst al onze premium modellen emissievrij te rijden. Bovendien hebben al onze fabrieken vanaf 2022 een CO2-vrije productie. De bedrijfsfilosofie van Justdiggit sluit heel goed aan op onze doelstellingen. De keuze voor de volledig elektrische EQC bij de samenwerking is dan ook vanzelfsprekend. Wij zien ernaar uit om met Dennis samen te werken.”

Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC

De EQC is de eerste Mercedes-Benz van het product- en technologiemerk EQ en kenmerkt zich door vooruitstrevende designdetails en merktypsiche kleuraccenten. Daarmee representeert het model zowel vanbinnen als vanbuiten de designtaal ‘progressieve luxe’. Op het gebied van kwaliteit, veiligheid en comfort is de EQC de Mercedes-Benz onder de elektrische auto’s met overtuigende rijeigenschappen. Daarbij komt nog de hoge rijdynamiek dankzij twee elektromotoren op de voor- en achteras met een totaalvermogen van 300 kW. De EQC is uitgerust met het innovatieve multimediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Dat heeft talrijke specifieke EQ-functies waarmee de actieradius, het laadniveau en de energiestromen kunnen worden bekeken. Met Mercedes me biedt het EQ-merk uitgebreide services en maakt het elektromobiliteit comfortabel en geschikt voor dagelijks gebruik.

Justdiggit

Justdiggit (www.justdiggit.org) is een Nederlandse non-profitorganisatie. Justdiggit maakt droog land weer groen door boeren in Afrika te inspireren en activeren om te vergroenen. Dit heeft een positieve impact op klimaatverandering, natuur en mensen. Gedegradeerde landschappen worden hersteld door gebruik te maken van traditionele technieken in combinatie met nieuwe technologie en een sterke communicatie-aanpak. Uiteindelijk kan dit een positieve bijdrage leveren aan klimaatherstel.