27
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Debuut in Berlijn: FASHION STUDIO by Mercedes-Benz

Mercedes-Benz biedt van 3 t/m 22 juli 2014 in het BIKINI BERLIN een uniek tentoonstellingsplatform voor een creatieve uitwisseling tussen designers, studenten en modeliefhebbers uit de hele wereld. De internationale nieuwkomers Roshi Porkar, Satu Maaranen en Steven Tai, alle drie geselecteerd door de Columbiaanse sterdesigner Haider Ackermann, laten hun creatieve processen in de studio tot leven komen – van de inspiratiebron tot de uiteindelijke look.  

 

Een bijzonder highlight in de FASHION STUDIO is de fototentoonstelling van de Mercedes-Benz fashioncampagne voorjaar/zomer 2015. Het internationale stijlicoon Tilda Swinton en de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse Coupé zijn de hoofdrolspelers van de campagne die werd gerealiseerd door de Amerikaanse kunstenaar en regisseur Roe Ethridge. De tentoonstelling biedt naast making-of beelden van de key visiuals ook exclusieve inkijkjes in het werk van Ethridge.

 

Elke modeontwerper heeft zijn eigen creatieve proces. FASHION STUDIO by Mercedes-Benz laat dit en het uiteindelijke resultaat zien in een inspirerende tentoonstellings- annex werkruimte. Verder zijn op de begane grond van BIKINI BERLIN de nieuwe S-Klasse Coupé en de A-Klasse te bewonderen.

 

Gedurende 15 dagen ontwerpen en creëren Berlijnse modestudenten hun collectiestukken met als centrale thema's 'individualisering',' innovatie' en 'megatrends'. De studenten werken ter plaatse aan hun collecties zodat de bezoekers over hun schouder kunnen meekijken en met ze in gesprek kunnen gaan. Verder worden in de studio interactieve workshops en presentaties van gerenommeerde personen uit de modewereld gegeven.

 

In de FASHION STUDIO in BIKINI BERLIN kunnen bezoekers naast workshops en interactieve presentaties genieten van een tentoonstelling van de drie nieuwkomers op modegebied Roshi Porkar, Satu Maaranen en Steven Tai, alle drie aanstormende talenten die door de jury van het 'Festival International de Mode et de Photographie' in het Zuid-Franse Hyères zijn onderscheiden in de categorie mode.

 

De FASHION STUDIO by Mercedes-Benz in BIKINI BERLIN aan de Budapester Strasse 38-50 in Berlijn is vanaf donderdag 3 juli 2014 van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 20.00 uur geopend. De entree is gratis. De FASHION STUDIO by Mercedes-Benz zal ook op andere internationale modeplatforms zijn opwachting maken.

 

Mercedes-Benz is sinds 18 jaar wereldwijd aanwezig op de belangrijkste modepodia. Momenteel is het merk met de ster op 47 platforms in 26 landen actief, waaronder de Mercedes-Benz FashionWeek in Amsterdam. Door de aanwezigheid bij belangrijke internationale mode-evenementen benadrukt Mercedes-Benz dat een unieke stijl en visionair design een wezenlijk onderdeel van de merkenfilosofie zijn.