01
april
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

De witte smart met het groene hart op een toplocatie

De kleinste autoshowroom van Nederland heeft een oppervlakte van 20m2 en bevindt zich in het bruisendste stukje Amsterdam: op de hoek van het Damrak en de Dam. Daarmee is het dé locatie om een speciale versie van dé stadsauto te presenteren: de even schone als zuinige smart fortwo mhd marathon edition. Vanaf twee april gaan de showroomdeuren open – voor 2 weken…

 

De fortwo mhd marathon edition is dé stadsauto. Dankzij het stop/start-systeem, dat de motor automatisch uitschakelt voor bijvoorbeeld een verkeerslicht, is zijn uithoudingsvermogen in de stad en er buiten formidabel: 4,3 liter brandstof is genoeg voor 100 kilometer (meer dan twee marathons). Deze speciale fortwo op basis van de Pulse-uitvoering kwam tot stand in samenwerking met de Bijenkorf en zorgt ook voor extra uithoudingsvermogen van de inzittenden: een airco is standaard en dat geldt ook de audio-installatie. Bovendien is hij integraal wit – zelfs de kenmerkende tridion veiligheidskooi heeft voor de gelegenheid een witte kleur gekregen. Ondanks de zeer scherpe prijs van € 13.900 (het klantvoordeel bedraagt liefst € 2.100) is de exclusiviteit van de fortwo mhd marathon edition gewaarborgd: er zijn er maar 100.

Voor het Aidsfonds
De kleinste autoshowroom ter wereld is er gekomen dankzij een veiling. Het Aidsfonds stelde daarin de duurste vierkante meters van Nederland voor een week ter beschikking. smart center Amsterdam bood mee en werd met een klap van de man met de hamer eigenaar voor 2 weken – uiteraard gaat de complete opbrengst naar het Aidsfonds. Doordat de ruimte slechts 2 weken beschikbaar is, doet zich nu het bijzondere feit voor dat klanten zullen moeten sprinten om een marathon edition te kunnen bemachtigen.