11
september
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

De unieke Mercedes-Benz Actros 3858 voor Hoogenraad B.V.

  • Hoogenraad B.V. is gespecialiseerd in het stomen van grond binnen de glastuinbouwsector. Voor het transport van de zware mobiele stoomketels beschikt deze organisatie over drie Mercedes-Benz trucks. De laatst aangekochte truck, een Actros 3858, is wel heel erg uniek. Deze is namelijk voorzien van een extra vierde stuuras en is uitgebreid met zeer luxe accessoires.

Stoombedrijf Hoogenraad B.V. uit ’s-Gravenzande is gespecialiseerd in het stomen van grond binnen de glastuinbouwsector. De achttien stoomketels worden naast het ontsmetten van tuinbouwgrond, ook ingezet voor industriële doeleinden. Uniek in Nederland zijn de lagedruk ketels binnen de selectie van de moderne apparatuur van Hoogenraad B.V. Deze zijn namelijk uitgerust met stoomverhitters waardoor de stoom droger wordt en een nog beter resultaat behaald wordt. Jarenlange ervaring en een grote ambitie hebben er toe geleid dat Hoogenraad B.V. het juiste vakmanschap en materieel in huis heeft. Voor het vervoeren van de 22 ton zware mobiele stoomketels beschikt Hoogenraad B.V. over drie eigen Mercedes-Benz trucks.

De nieuwste 8x4/4 in het wagenpark van Hoogenraad B.V., de Mercedes-Benz Actros 3858, is wel een hele bijzondere. Deze originele 3-assige truck heeft er namelijk een extra vierde stuuras bij gekregen. Het Nederlandse bedrijf Estepe heeft dit verzorgd. Zo heeft deze Actros een veel kortere draaicirkel waarmee moeilijk bereikbare plaatsen tussen de kassen geen probleem meer zijn voor Hoogenraad. Ook is het GVW door de extra as flink verhoogd. Waar er eerst maximaal 33 ton vervoerd mocht worden, is het nu mogelijk om tot 38 ton te vervoeren. Voor Hoogenraad B.V. is dit een uitkomst, aangezien deze truck in de rustige periodes ook wordt ingezet voor het transport van zee- of vuilcontainers.

Maar de extra vierde as is niet het enige unieke aan deze Mercedes-Benz Actros. Hans Hoogenraad, is een liefhebber met passie voor alle voertuigen met een ster. En dat is aan de nieuwe Actros 3858 te zien. Deze is namelijk geheel ‘gecustomized’ naar de wensen van Hans Hoogenraad. En dat waren er nogal wat. Een automatische versnellingsbak , zes lampen, een loopplank met twee werklampen, open uitlaatbuis, een RVS uitlaat- en brulpijp achter de cabine, extra luchthappers aan de voorzijde, Black Edition spiegels, lederen stoelen, houten stuur met leer afgewerkt, navigatiesysteem, drie sets apart geschakelde luchthoorns en heel veel chroom maken deze Actros tot een lust voor het oog. Ook is de truck in de bedrijfskleuren groen en geel gespoten en voorzien van een haakarmsysteem waarmee zware stoomketels en containers eenvoudig van en op he chassis kunnen worden getild. “Echt een hele stoere wagen”, aldus Hans Hoogenraad. Deze ondernemer is zo weg van zijn glimmende Actros dat hij heeft besloten om zijn andere twee trucks, een Mercedes-Benz SK uit 1991 en een Actros uit 2002, ook maar eens flink onder handen te laten nemen.

Naast de drie Mercedes-Benz trucks heeft Hoogenraad B.V. ook nog twee Sprinters. Deze worden voornamelijk ingezet voor het vervoeren van personeel en klein materiaal. Mercedes-Benz Westland uit Maasdijk heeft de levering en het onderhoud van de Mercedes-Benz bedrijfsvoertuigen voor haar rekening genomen. Al tien jaar lang is Hans Hoogenraad een zeer tevreden klant bij Mercedes-Benz Westland. Persoonlijk kent hij alle werknemers zeer goed en komt daardoor ook graag langs bij deze officiële Mercedes-Benz bedrijfswagendealer. Het voornaamste koopargument voor Hans Hoogenraad is naast het goed functioneren en de stabiliteit van Mercedes-Benz bedrijfwagens.